Maraton tokrat pripadel Kamničanom

Slika
Tekma ACHVolleyLjubljana:CalcitVolley3

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana 3:2 (-26, 20, 26, -25, 12)

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar 22, Purić 7, Kosmina 2, Gasparini, Hebda 15, Klobučar 21, Jerončič, Brulec 7, Beravs, Štalekar 8, Plot.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar 2, Pokeršnik 17, Videčnik 9, Kök 19, Vučićević 22.

V predzadnjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so zmaji gostovali v Kamniku. Po petih nizih so se zmage na koncu veselili domačini.

Na začetni udarec Jana Klobučarja so Kamničani na začetku dvoboja povedli s 4:1, Ljubljančani pa so jih skozi celoten niz poskušali ujeti. Kamničani so stopnjevali tempo, saj so po napadu Mihe Bregarja zaostajali tudi že z 12:16. Za goste je Jan Pokeršnik znižal na 17:19, domačini pa so po napaki Gregorja Ropreta na servisu krenili v končnico z zalogo treh točk (17:20). Zmaji so uspeli izenačiti na 22:22, nato pa se je začela borba. Do prve zaključne žoge so slovenski prvaki prišli šele pri izidu 27:26, ki so jo tudi izkoristili. Za 28:26 je zaključil Matej Kök.

Pričetek drugega niza je bil bolj izenačen kot v prejšnjem (10:10), Kamničani pa so se počasi začeli oddaljevati od zmajev. Z napadom Saša Štalekarja so gostitelji povedli z 12:15 in nemudoma je s polminutnim odmorom ukrepal strateg Ljubljančanov Matija Pleško. Domačini so nadaljevali v svojem slogu in odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v tem nizu niso našli rešitve za igro Kamničanov (20:25).

 

Turbulenten tretji niz je prehajal iz ene skrajnosti v drugo. Z začetnim udarcem je Jan Brulec Kamničanom zagotovil vodstvo s 5:0, v nadaljevanju pa so gostitelji svojo prednost le še poviševali (13:20). Delovalo je, da bo priigrana prednost zadostovala za zanesljivo osvojen niz, a na servis je pri zmajih na vrsto prišel Filip Rutar. S pomočjo njegovega neugodnega začetnega udarca so Ljubljančani lažje razvili svojo igro in se približali na zgolj dve točki zaostanka (21:23). V nepričakovano napeti končnici so po hudem boju bili uspešnejši odbojkarji Calcit Volleyja (26:28).

V četrti niz so bolje vstopili gosti, ki so z asom Ropreta povedli z 12:6, nato pa povsem popustili. Na začetni udarec je znova prišel Brulec, ki je s serijo močnih servisov našel priključek, z asom pa je kamniško ekipo pripeljal do izenačenja (12:12). Ekipi sta nato ostali v stiku, v poravnani končnici pa so z dvema zaporednima točkama Köka zmaji izenačili na 2:2 v nizih (27:25).

Odločilen niz so bolje odprli domačini, ki so si z asom Bregarja priigrali dve točki naskoka (3:5), s polminutnim odmorom pa je urgiral Pleško. Kamničani so z asom Hebde prednost povišali na tri (4:7), vendar so jih zmaji ujeli (8:8). V ključnih trenutkih so gostitelji še naprej pritiskali z začetnim udarcem, ki je Ljubljančanom povzročal precej preglavic (9:11). Z blokom Štalekarja so si domačini priborili prvo zaključno žogo, ki so jo že v naslednji akciji s srečnim asom Hebde tudi unovčili (12:15).