Mariborčani izsilili četrto tekmo

Slika
Tekma OKMerkurMaribor:ACHVolleyLjubljana

OK Merkur Maribor : ACH Volley Ljubljana 3:2 (-33, 16, 22, -23, 11)

OK Merkur Maribor: Detela 2, Šket 15, Možič 26, Donik, Uremovič 10, Adžović A., Kisiliuk 20, Ikbayri, Kovačič 5, Planinšič 1, Košenina, Herman.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 16, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 3, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 9, Kök 16, Vučićević 18.

Na tretji finalni tekmi so po dveh urah in pol slavili Mariborčani, ki so na domačih tleh bili boljši po 5 nizih. Četrta finalna tekma bo na sporedu v petek ob 18:30 v Hali Tivoli. 

Spremljali smo izenačen prvi niz, saj si nobena ekipa ni priborila več kot dve točki prednosti. Takšno vodstvo so si Ljubljančani priigrali z asom Toukhteha (12:14), takrat pa je s polminutnim odmorom ukrepal trener domačih Sebastijan Škorc. Z dvema napakama zmajev so Mariborčani nemudoma izenačili (14:14), v nadaljevanju pa sta se finalista borila do zadnje točke. Ta je bila odigrana šele pri rezultatu 33:34, ko je za gostujočo ekipo neubranljiv napad na drugo stran poslal Matej Kök (33:35).

V drugem nizu so prevladovali gostitelji. Mariborčani so povedli s 6:2, vendar so zmaji še uspeli izenačiti (6:6). Nato so nastopile minute domačih odbojkarjev, ki so z napadom Kisiliuka vodili že za 6 točk (14:8). Ljubljančani niso našli pravega odgovora na igro Štajercev, ki so v svoji dvorani izenačili na 1:1 v nizih (25:16).

Pobudo so v tretjem nizu prevzeli oranžni zmaji, ki so vodili s 13:10. Prednost so ohranili do rezultata 13:16, nato pa so Mariborčani z delnim izidom 6:0 dogajanje prevzeli v svoje roke (19:16). K temu je pripomogel zanesljiv in močan začetni udarec Kisiliuka, kar je olajšalo delo mariborski obrambi. Ljubljančani so se prebudili v končnici, ko so se z zaključkom Vučićevića približali le na točko zaostanka (22:21). Preobrat jim na koncu ni uspel, saj so domačini z napadom Kisiliuka osvojili niz in povedli z 2:1 (25:22).

Razburljiv četrti niz ni prinesel zmagovalca vse do konca. Zmaji so si sicer na sredini niza priigrali otipljivo prednost (14:18), a so se Mariborčani vrnili (19:19). Ekipi sta poravnani vstopili v končnico (20:20), nato pa so si Ljubljančani s 3 zaporednimi točkami v zaključku niza nekoliko olajšali delo (20:23). Nevarni Štajerci so pritiskali vse do konca, a aktualni slovenski prvaki so niz v svojo korist zapečatili z blokom (23:25).

V odločilnem petem nizu so Mariborčani hitro povedli s 5:2 in z odmorom je ukrepal Matija Pleško. Igralci Merkur Maribora so nadaljevali z dobro igro in se ob zgrešenem začetnem udarcu Božidarja Vučičevića veselili zmage s 3:2 (15:11).

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora:»Danes nismo imeli ničesar za izgubit. V tekmo smo šli z energijo, ki jo kažemo že celo sezono, in igrali smo tudi za tiste, ki jih ni na parketu. Ekipa je stopila skupaj, igrali smo brez Ahmeda, Jana Mulca in tudi Mihe Cafute, ki je staknil trebušno virozo. Prikazali smo dobro odbojko, igrali na višjem nivoju kot v soboto. Za nas zmaga ne spremeni ničesar, smo še vedno v igri ter nekoliko bližje ACH Volleyju Ljubljana. V petek moramo iti na pot v Ljubljano z mislijo in željo po zmagi ter vrniti serijo nazaj v Maribor.«

Matej Kök, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana:»Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka, za kaj se igra in da bo prisotna tudi nervoza na obeh straneh. Nam naša igra ni stekla, Maribor pa je v ključnih trenutkih dosegal točke v serijah in našo prednost zmanjšal. Imeli smo svoje priložnosti in nismo igrali tako, kot znamo. Verjamem, da bomo v treh dneh dvignili formo in v petek v Ljubljani prikazali čisto drugačno igro.«