MEVZA: Jutri boj za enajsto lovoriko

Slika
Tekma ACHVolleyLjubljana:UnionRaiffeisenWaldviertel

Union Raiffeisen Waldviertel : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-17, -16, -13)

Union Raiffeisen Waldviertel: Vaipoulos 4, Blaginov 3, Vincelovič 1, Weber, Bartoš 1, Tille, Licek 2, Boff 3, Streutker 8, Heptinstall, Binder, Šulc 4, Borris 2.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 13, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kök, Vučićević 18.

Prvi dan zaključnega turnirja so se zmaji v polfinalu udarili z domačim Waldviertlom, ki so jih nadigrali s 3:0 (17, 16, 13). V slovenskem finalu se bodo jutri ob 20. uri srečali z OK Merkur Maribor.

Slovenski prvaki so začeli dobro in brez težav narekovali tempo. Za 5:2 je zaključil Vučićević, za 10:6 pa je blok dodal Okroglič, nato pa so gostitelji nanizali štiri zaporedne točke ter izenačili na 12. točki. Po polminutnem odmoru so se gostje zbrali in na začetni udarec Ropreta naredili delni izid 6:0 (18:12). Do konca niza so zmaji to razliko zanesljivo ohranili in povedli z 1:0 v nizih (25:17).

Uvod drugega niza je z učinkovitimi začetnimi udarci pripadel Ropretu, ki je dosegel kar dva asa, zmaji pa so povedli s 7:0. V nadaljevanju jih domačini niso resneje ogrozili, najmanjša razlika v nizu je znašala pet točk (10:5). Z zaključki Vučićevića in Pokeršnika so zmaji vodstvo le še poviševali (20:12), z asom pa je 22. točko priboril Videčnik (22:13). Za končnih 25:16 je poskrbel Okroglič.

Tudi v tretjem so si Ljubljančani hitro priigrali vodstvo (6:3), ki so ga še naprej stopnjevali. Z uspešnim zaključkom Toukhteha so ušli že na šest točk naskoka (13:7), Okroglič pa je silovito napadel za 18:10. Zmaji so nadzorovali dogajanje na igrišču in zasluženo slavili s 3:0 (25:13).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes smo prišli v dvorano in vzeli tisto, po kar smo prišli. S pristopom in seveda rezultatom sem zadovoljen, sedaj pa si je potrebno odpočiti. Jutri je nov dan, na novo moramo naravnati glave, čaka nas izredno težek nasprotnik in finale oziroma zaključek srednjeevropske lige. Veliko dejavnikov je, ki lahko vplivajo na kvaliteto igre. Dejstvo je, da smo v letošnji sezoni z Mariborom odigrali tri tekme in v tem trenutku vodi Maribor z 2:1. Med sezono smo imeli vzpone in padce, ampak verjamem, da so fantje sposobni, da zasijejo takrat, ko je to najbolj potrebno.''