Modena pretrd oreh tudi v drugo

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na povratni četrtfinalni tekmi pokala CEV sta se v italijanski Modeni še drugič v tednu dni pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Valsa Group Modena. Na prvi tekmi v Ljubljani so slavili odbojkarji Modene, ki so svojo kakovost dokazali tudi na povratnem obračunu in ugnali slovenske prvake s prepričljivih 3:0.

Modena – Palapanini Modena, gledalcev: 1000, sodnika: Alin Mateizer (Romunija), Katarzyna Sokol (Poljska).

Valsa Group Modena : ACH Volley Ljubljana  3 : 0 (16, 16, 20).

VALSA GROUP MODENA: Bruno 1, Marechal 3, Gollini (L), Sanguinetti 5, Stanković 7, Ngapeth 6, Sala 7, Krick 5, Lagumdžija 8, Roussaeux 3, Bossi 2, Salsi, Rossini (L), Rinaldi 5.   Trener: Andrea Gianni

ACH VOLLEY LJUBLJANA: Mejal 1, Šket 2, Mašulović, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 2, Šestan 9, Kovačič (L), Gjorgiev 5, Videčnik 1, Kök 5, Šen 2.  Trener: Radovan Gačič.

Začetek srečanja je minil v znamenju domače zasedbe, ki je po učinkovitem napadu turškega odbojkarja Lagumdžije povedla za pet točk (8:3). Tudi v nadaljevanju so imeli odbojkarji Modene pobudo in prednost še povišali. Rinaldi je z uspešnim napadom italijanski zasedbi zagotovil neulovljivo prednost, ki so jo izkušeni odbojkarji Valse unovčili v mirni končnici niza (25:16).

Drugi niz se je začel veliko bolj izenačeno, Kök je s silovitim napadom poravnal izid na peti točki. Če sta bili ekipi do 11. točke še skupaj, pa so v nadaljevanju dominirali odbojkarji Modene, ki so bili boljši v vseh prvinah odbojkarske igre in tudi drugi niz osvojili na 16. točki. Z vodstvom 2:0 so si tako že zagotovili napredovanje v polfinale pokala CEV.

Tretji niz sta obe ekipi začeli v premešani postavi, na strani slovenskih prvakov so v igro vstopili Mejal, Šen in Koncilja. Stanje na igrišču  se ni spremenilo, saj so domači odbojkarji z izjemno poletno igro narekovali ritem igre in povedli (10:5). Po novi točki Rousseauxa za vodstvo 22:14 je bilo jasno, da se bo tudi nocoj veselili ekipa Valsa Group Modena. Niz je osvojila na 20. točki.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Čestitke ekipi Modene za zasluženo zmago in napredovanje v polfinale tekmovanja. Danes so bili za stopnjo boljši nasprotnik, nam pa igra žal ni stekla. Tako zaključujemo evropsko pot in se osredotočamo na ostala tri tekmovanja, kjer je cilj jasen.«

VIR: ACH Volley Ljubljana