Nadaljevanje lige prvakov za oranžne zmaje

Slika
ACH Volley Ljubljana

Za aktualne državne in pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana se s sredino tekmo proti francoskim prvakom Tours VB nadaljuje elitna liga prvakov. Oranžni zmaji, ki nastopajo v skupini B, v kateri so poleg francoskih tekmecev še trenutno prvo uvrščeni italijanski Trentino Itas ter poljska Asseco Resovia. Ravno slednjo so Francozi na uvodni tekmi pred domačo publiko presenetili in slavili z rezultatom 3:1.

Ljubljančani so v dosedanjem delu sezone v domačem prvenstvu zabeležili enajst zmag ter en poraz, do začetka evropske sezone pa so uspeli skoraj da v celoti sanirati poškodbe, ki so jih pestile na začetku. Odbojkarji Toursa so v francoskem prvenstvu na enajstih tekmah zabeležili pet zmag ter šest porazov, kar jih trenutno uvršča na osmo mesto prvenstvene razpredelnice.

Ravno na tekmah proti francoskim prvakom odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana pripisujejo največ možnosti za zmago v izjemno močni skupini lige prvakov. Po seriji dobrih predstav v domačem prvenstvu bodo zmaji na krilih navijačev odkrito napadali prvo zmago v skupini B, ki bi bila za morebitno evropsko pomlad nujna.

Izjava trenerja Radovana Gačiča pred tekmo Lige prvakov: "V polnem Tivoliju pričakujemo francoske prvake, ki so letos že dokazali, da gre za izjemno kvalitetno moštvo, predvsem z zmago na težkem gostovanju na Poljskem. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov. Pritiskati bomo morali s servisom in biti pravi v blok-obrambi. Nadejam se pozitivnega rezultata.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Alena Šketa: "Nova tekma lige prvakov na domačih tleh v Hali Tivoli, kjer ponovno pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za uspeh proti francoski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov.«