Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana do nove zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 5. kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige smo v športni dvorani Tivoli spremljali dvoboj starih znancev, domače ekipe ACH Volley Ljubljana in Maribora. Slovenski prvaki so se pred domačimi gledalci vrnili na zmagovite tirnice in zabeležili novo prvenstveno zmago s 3:2.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 120, sodnika: Franci Kramar,

ACH Volley Ljubljana : Maribor  3 : 2 (19, -21, 21, -24, 11).

ACH Volley Ljubljana: Marković 1, Kržič, Šket 6, Najdič 1, Marovt, Šen 5, Koncilja 10, Kovačič (L), Gjorgiev 29, Sešek 1, Pokeršnik 23, Videčnik 6, Song (L).   Trener: Radovan Gačič

Maribor: Fužir (L), Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnel 22, Valenčič, Bračko 15, Kumer (L), Kržič 9, Donik 11, Fink 10, Novak.   Trener: Sebastijan Škorc.

Dvoboj so bolje odprli Ljubljančani in po seriji močnih začetnih udarcev Šketa in Koncilje prišli do vodstva s 7:3. Na krilih razpoloženega Pokeršnika v napadu in borbene igre v obrambi so oranžni zmaji ohranjali prednost tudi v nadaljevanju (11:6). Predvsem Pokeršnik in Šket sta bila še naprej prepričljiva v napadalnih akcijah, slednji je z učinkovitim diagonalnim udarcem povišal na 19:14, na kar je sledila reakcija na klopi gostov in prekinitev na zahtevo Škorca. Le to ni zaustavilo naleta ljubljanskih odbojkarjev, ki so bili izrazito boljši nasprotnik tudi v zaključku uvodnega niza. Prvo zaključno žogo je z napadom izjemni Pokeršnik (25:19).

V drugem nizu so imeli začetno pobudo odbojkarji Maribora, ki so po učinkovitem napadu McConella povedli s 5:3. Slovenski prvaki so na enajsti točki ujeli tekmece, ki so takoj odgovorili in povedli za dve (11:13). Sledila je reakcija Gačiča in polminutni odmor, po katerem pa mariborski odbojkarji niso popuščali in si pred končnico drugega niza priigrali prednost šestih točk (15:21). Niz se je z napako na servisu Markovića končal na 21 točki.

Tudi na začetku tretjega niza so Mariborčani nadaljevali s poletno igro in povedli s 7:5. Odbojkarji ACH Volleyja so v nadaljevanju prešli v vodstvo (10:9), uspešno je napadal Gjorgiev. Zmaji niso vodstva več spustili iz rok dobro igro v blok-obrambi povedli z 2:1 v nizih. Z asom ga je zaključil kapetan Gjorgiev (25:21).

Podobno kot v tretjem, smo tudi v četrtem nizu spremljali izenačen dvoboj, v manjši prednosti pa so bili do polovice niza vseskozi gostje iz Maribora. Gjorgiev in Pokeršnik sta držala korak s tekmeci, razigral se je Videčnik. Po izenačenju na 14. točki so slovenski prvaki stopili na plin in si pred končnico priigrali dve točki prednosti (19:17). Malokdo je v dvorani Tivoli pri rezultatu 23:20 in 24:22 v prid domačih odbojkarjev, pričakoval, da bodo Mariborčani pripravili preobrat. Z delnim izidom 4:0 so poravnali rezultat v nizih na 2:2.

V odločilnem petem nizu so odločneje štartali odbojkarji ACH Volleyja in povedli s 3:1. Po menjavi strani je na semaforju kazalo 8:5, prednost pa so slovenski prvaki zadržali in zabeležili novo prvenstveno zmago.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Po dobrem začetku in prepričljivi zmagi  v uvodnem nizu smo popustili in dovolili tekmecu, da se je razigral. Obe ekipi smo dobro pritiskali z začetnimi udarci. V četrtem nizu definitivno ne bi smeli zapraviti dveh zaključnih žog in dopustiti preobrata. Na koncu smo se zbrali do te mere, da smo tekmo uspeli zmagati..«