Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana doživeli hladen tuš v Mariboru

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na polfinalni tekmi Pokala Slovenije sta se v mariborski dvorani Tabor pomerili ekipi i-Vent Maribor in branilci naslova pokalnih prvakov, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Že uvod dvoboja je dal slutiti, da so domači odbojkarji odločeni, da pred svojimi navijači pripravijo presenečenje in to jim je po vsega treh nizih tudi uspelo. Mariborski odbojkarji se tako zasluženo veselijo uvrstitve v finale Pokala Slovenije.

Maribor – športna dvorana Tabor, gledalcev: 320, sodnika: Bernard Valentar, Gregor Novak

i-Vent Maribor : ACH Volley Ljubljana  3 : 0 (18, 21, 24).

i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnel 8, Valenčič, Bračko 20, Kumer (L), Kržič 9, Donik 9, Škorc (L), Fink 7, Novak.   Trener: Sebastijan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Šket 9, Najdič 2, Marovt, Šen 11, Koncilja 5, Kovačič (L), Gjorgiev 11, Sešek 1, Pokeršnik 7, Videčnik 2, Song (L).   Trener: Radovan Gačič

Že na samem uvodu srečanja so odbojkarji i-Venta dali jasno vedeti, da bodo nocoj naredili vse, da zmaga ostane v štajerski prestolnici. Po vodstvu s 5:1 je po prvem odmoru posegel trener Gačič, vendar to ni zaustavilo naleta domačih odbojkarjev. Bračko je najprej z asom povišal na 7:2, z učinkovitim napadom pa poskrbel za prednost sedmih točk (10:3). Ljubljančani niso uspeli sestaviti svoje igre, Mariborčani pa so tudi v nadaljevanju narekovali silovit ritem igre. Z novo točko je vodstvo z 1:0 v nizih priigral najboljši posameznik na parketu dvorane Tabor, mladi Bračko (25:18).

V drugem nizu smo videli malce bolj izenačen začetek, pa vendar so bili korak v ospredju še vedno Mariborčani. McConnel in Bračko sta brez večjih težav prebijala ljubljanski blok in prednost je hitro narasla na +4. Tudi v drugi polovici niza so vse vajeti igre v svojih rokah odbojkarji i-Venta, ki so z blokom Pernuša v končnico vstopili s štirimi točkami prednost (20:16). Zadnji dve točki drugega niza je z uspešnima napadoma prispeval McConnel za vodstvo z 2:0 v nizih (25:21).

Tudi v tretjem nizu so se zmaji hitro znašli v zaostanku (8:4), vendar jim je tokrat do sredine seta uspela zaostanek izničiti in preiti tudi v vodstvo. Da danes resnično ni bil dan ljubljanskih odbojkarjev smo videli tudi v preostanku tretjega niza, v katerem so se gostje ponovno znašli v zaostanku, Mariborčani pa so bili s tremi zaključnimi žogami na pragu velikega uspeha. Z delnim izidom 3:0 so Ljubljančani uspeli izid poravnati na 24. točki, nato pa vnovič popustili in slavje domačih odbojkarjev se je lahko začelo (26:24).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Težko je kaj povedati po takšnem porazu. Definitivno si danes nismo zaslužili zmage, igra ni stekla, tako kot smo si želeli. Žal smo zaključili z nastopi v pokalnem tekmovanju, tako da vse misli usmerjamo v državno prvenstvo, v katerem bomo naredili vse, da se bomo na koncu veselili zadanega cilja."