Oranžni zmaji do zanesljive zmage v Murski Soboti

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 1. kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani osnovne šole v Murski Soboti spopadli domača Panvita Pomgrad ter ACH Volley Ljubljana. Kljub požrtvovalni igri domačih so se slovenski prvaki po štirih nizih veselili nove prvenstvene zmage.

Dvorana Osnovne šole 1, gledalcev 200, sodnika: Smiljan Goznik, Amir Suljkanović

Panvita Pomgrad  : ACH Volley Ljubljana 1 : 3 (-14, 22, -18, -22).

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 10, Šormaz 14, Drvarič 3, Vrabl, Suhadolnik 4, Horvat, Legen 1, Bedrač 5, Novak, Mirković 9. Trener: Dejan Fujs

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič 5, Satler, Šket 13, Najdič 2, Marovt 5, Šen 5, Koncilja 12, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Sešek , Pokeršnik, Videčnik. Trener: Radovan Gačič

Slovenski prvaki so odlično odprli tekmo in z delnim izidom 4:0 povedli za tri točke (1:4). Razpoloženi so bili prav vsi igralci ljubljanske zasedbe in domači odbojkarji niso uspeli zaustaviti silovitega naleta. Soboški odbojkarji gledalcem v uvodnem nizu niso ponudili kaj veliko možnosti za dobro navijaško razpoloženje in upe na ugodnejši izid. Niz je z asom na 14. točki zaključil Videčnik.

Drugi niz je prinesel boljšo predstavo domačih odbojkarjev in izenačenje. Gostje so sicer niz odprli podobno kot v prvem in povedli za štiri (6:10). Kmalu zatem pa so se prebudili tudi odbojkarji Panvite in začeli vztrajno topiti prednost ljubljanskih odbojkarjev. Panvita Pomgrad je izkoristila svoje minute in padec koncentracije v igri gostov. Prvič so za dve točki povedli pri 18:16, ko je trener gostov Gačič igralce poklical na odmor. Sobočani so nato še nekajkrat vodili za dve točki, tudi ob uspešnem napadu Šormaza za 21:19. Domači odbojkarji so v končnici drugega niza ohranili prednost in po učinkovitem napadu Mirkovića izid izenačili (25:22).

V tretjem nizu so soboški odbojkarji držali stik z gosti le na začetku (3:3), nato pa je ACH  Volley z dvema napadoma kapetana Gjorgieva in blokom Kržiča prešel v vodstvo s 6:3. To je sprožilo reakcijo na klopi domačih odbojkarjev in prekinitev na zahtevo trenerja Fujsa. Gostje so bili korak pred nasprotnikom tudi v drugi polovici niza in ga s točko Kržiča zmagali s 25:18.

Po razburljivih uvodnih minutah četrtega niza so odbojkarji Panvite povedli z 8:5. Gostje so v nadaljevanju pokazali svojo kakovost in s Pokeršnikovo napadalno točko izenačili na 10:10. Domači odbojkarji se niso predali in po štirih zaporednih točkah z Dodo na servisu zopet povedli s 14:11. Sledil je preobrat gostov in izenačenje na 16. točki. Pred vstopom v končnico niza je bilo v Murski Soboti še zadnje izenačenje pri 20:20, gostje pa so v zaključku vnovčili izkušnje in kakovost ter tekmo pripeljali v svojo korist (22:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljan, Radovana Gačiča: "Po odličnem uvodnem nizu v katerem smo odlično štartali in v nadaljevanju niza le še stopnjevali ritem, je v drugem nizu po prav tako dobrem začetku in vodstvu z 8:4 sledil padec koncentracije v igri. Panvita je priložnost začutila in to v drugem nizu tudi izkoristili in izenačili. V tretjem nizu smo bili ponovno bolj suvereni in imeli stvari pod kontrolo. Po prvi polovici četrtega niza nam ni kazalo najbolje, vendar smo strnili vrste in se na koncu zasluženo veselili nove prvenstvene zmage,  ki je odlična popotnica za nadaljevanje sezone."

Izjava trenerja Panvite Pomgrad, Dejana Fujsa: »Odigrali smo lepo tekmo, škoda da smo prvi niz pričeli s tako velikim spoštovanjem. V nadaljevanju smo pokazali da lahko igramo z njimi. Še moramo delati na konstantnosti, saj je bilo preveč nihanja v igri. Škoda ker nismo izkoristili svojih priložnosti, predvsem v četrtem nizu, kjer smo imeli nekaj žog, ki bi jih lahko odigrali drugače, bolje. ACH ne dopušča dosti priložnosti in če to ne izkoristiš se konča kot se je. ACH je vzel vse tri točke.«