Oranžni zmaji na domačem parketu do nove, vendar tesne zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 2. kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige smo v Hali Tivoli spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in Hišo na Kolesih Triglav. Obe ekipi sta v uvodnem krogu zabeležili zmago, Ljubljančani pa so serijo nepremagljivosti nadaljevali tudi na današnjem dvoboju na domačem parketu Hale Tivoli, kjer so z rezultatom 3:2 ugnali odbojkarje iz Kranja.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 80, sodnika: Milojevič, Todorović.

ACH Volley Ljubljana : Hiša na Kolesih Triglav 3 : 2  (14, -22,  18, -26, 5).

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Satler (L), Šket 12, Najdič 1 , Marovt, Šen, Koncilja 9, Kovačič (L), Gjorgiev 27, Sešek, Pokeršnik 26, Videčnik 12, Song.   Trener: Radovan Gačič

Hiša na Kolesih Triglav: Andovski, Nanut, Peruničič 12, Tučen 5, Fajfar (L), Snedec 5, Šilanič 2, Mali 15, Adžović, Jovović 31, Zalokar (L), Maček, Jančič 1.  Trener: Sašo Rop.

Uvod tekme je minil v znamenju ljubljanskih odbojkarjev, ki so tekmo začeli po svojih željah. Z agresivnim začetnim udarcem in razpoloženimi napadalci so bili nezaustavljivi in si hitro priigrali neulovljivo prednost ter uvodni niz zmagali s prepričljivih 25:14.

Na začetku drugega niza smo videli boljšo igro gostov iz Kranja, ki so povedli s 6:3, predvsem so bili učinkoviti v napadalnih akcijah. Zmaji so hitro izničili zaostanek in po uspešnih napadih Pokeršnika in Gjorgieva izid na sedmi točki poravnali. V nadaljevanju smo bili priča enakovrednemu boju, odbojkarji Hiše na Kolesih pa so vztrajno sledili favoriziranemu tekmecu in v končnici z borbeno igro niz na 22. točki osvojili.

Tretji niz je potekal po notah Ljubljančanov, ki so se že na samem začetku oddaljili od tekmecev, prednost pa ohranjali vse do zaključka. V igro gostov se je prikradlo veliko število napak, kar so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana s pridom izkoriščali. 12. napako gostov je v napadalni akciji storil Jovović, kar je pomenilo zmago za domače odbojkarje s 25:18 in vodstvo z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu so do prve občutnejše prednosti po točkah Peruničića in Jovovića prišli odbojkarji Hiše na Kolesih (9:12), na kar pa so odgovorili odbojkarji ACH Volleyja s Pokeršnikom na čelu, ki je dosegel kar štiri zaporedne točke (13:12). Slovenski prvaki so si v končnici četrtega niza z dvema uspešnima napadoma Pokeršnika priigrali tri zaključne žoge (24:21), ki pa jih niso izkoristili, Triglavani so se s čvrstim blokom ubranili in prešli v vodstvo. Sledila je razburljiva končnica v kateri pa so bili bolj zbrani gostje in po novem bloku, tokrat Jovovića izid v nizih izenačili na 2:2.

Nesrečno izgubljeni četrti niz je oranžne zmaje pošteno razjezil in to so pokazali na najboljši možen način. Po izenačenju na 2:2 so z delnim izidom 6:0 pobegnili gostom in pri menjavi strani tako vodili z 8:2. Videčnik je z asom za 11:4 praktično odločil zmagovalca dvoboja, ki se je zaključil s 26. točko danes razpoloženega Pokeršnika (15:5).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Težka tekma je za nami, ki smo jo vseeno uspeli zmagati. Čeprav ostaja grenak priokus zlasti po treh zapravljenih zaključnih žogah v četrtem nizu. Na današnjem srečanju smo si dovolili preveč padcev v igri, gledano tako s tehničnega vidika, kakor tudi z energijo. To so s pridom izkoristili gostje, ki veljajo za nepopustljive tekmece in nam povzročili kar nekaj sivih las. Tekmo je potrebno dobro analizirati in se pripraviti na nadaljnje obračune, ki nas čakajo v prvenstvu.«