Oranžni zmaji na domačem parketu do nove zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 10. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v Hali Tivoli spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in gostujočo ekipo Hiše na Kolesih Triglav. Obe ekipi sta prikazali borbeno igro, Ljubljančani pa so na domačem parketu brez večjih težav zabeležili novo prvenstveno zmago.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 100, sodnika: Novak, Tomec

ACH Volley Ljubljana : Hiša na Kolesih Triglav 3 : 0  (19, 21, 21).

ACH Volley Ljubljana: Kržič , Šket 5, Najdič 1 , Marovt, Šen 4, Koncilja 8, Kovačič (L), Gjorgiev 17, Sešek, Pokeršnik 11, Videčnik 6.   Trener: Radovan Gačič

Hiša na Kolesih Triglav: Andovski, Nanut 6, Peruničič 5, Tučen 1, Fajfar (L), Snedec 4, Šilanič, Mali 1, Adžović 4, Jovović 20, Zalokar (L), Jančič 1.  Trener: Sašo Rop.

Tekmo so bolje odprli domači odbojkarji, ki so s tremi točkami kapetana Gjorgijeva povedli s 5:2. Uspešen napad Nanuta za delni izid 3:0 je pomenil, da so se gostje uspeli približati na točko zaostanka, a so domačini hitro odgovorili in vodstvo zopet povišali na štiri točke, s tem pa izzvali reakcijo gostujočega trenerja Ropa, ki je zahteval prvo prekinitev (14:10). Po premoru se stanje na parketu ni bistveno spremenilo, domači so še naprej kazali premoč v vseh elementih igre in po asu Šketa, je bila razlika pred vstopom v končnico za gostje prevelika  (19:14). Zmaji so brez težav zadržali prednost (23:17), ki je zadostovala za miren zaključek niza, v katerem so odbojkarji ACH Volleya po napaki nasprotnikov izkoristili drugo zaključno žogo in set zaključili na 19. točki.

Uvod drugega niza je pripadel gostom, ki so ob napakah ljubljanskih odbojkarjev povedli z 1:4. Hitro je bil primoran posredovati Gačič ki je svoje varovance poslal na odmor, le-ta pa ni prebudil domačih odbojkarjev, saj je gostujoča ekipa vodstvo obdržala tudi po premoru (6:9). V drugi polovici niza so se oranžni zmaji večkrat nevarno približali nasprotnikom na le točko zaostanka, (11:12, 12:13, 13:14), vendar so tudi odbojkarji Hiše na Kolesih prihajali do uspešnih napadalnih akcij. Po ponovnem premoru na zahtevo domačega stratega so  gostje storili nekaj lastnih napak in tako dovolili domačinom da so izid na 17. točki poravnali. V nadaljevanju je Videčnik z blokom poskrbel za vodstvo zmajev (18:17,) v zaključku niza pa je kapetan Gjorgiev v napadu izkoristil drugo zaključno žogo (25:21).

V zadnjem nizu so bili zmaji tisti, ki so povedli s 4:1, sledil pa je odgovor gostov iz Kranja, ki so na šesti točki prišli do izenačenja. V nadaljevanju smo spremljali tesen dvoboj, izid je bil nekajkrat izenačen (na 8., 9. in 11. točki), gotje pa so v drugi polovici niza prišli do vodstva treh točk (11:14). Po polminutnem odmoru so zmaji z delnim izzidom 4:0 rezultat obrnili sebi v prid. Sledile so izenačene minute, na obeh straneh smo bili priča borbeni igri, ekipi pa sta bili poravnani vse do 22. točke. Uspešna napada Koncilje preko prvega tempa in nato še Šena sta pomenila osvojen tretji niz in novo, deveto prvenstveno zmago.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Kljub rezultatu s 3:0 so odbojkarji Kranja tudi danes prikazali čvrsto igro in ponovno potrdili status neugodnega nasprotnika. Nam se je definitivno še poznala utrujenost od tekme v ligi prvakov izpred dveh dni, vendar fantom vse čestitke za prikazano borbeno igro in zasluženo zmago.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Jana Pokeršnika: "Dobra tekma je za nami in osvojene nove tri točke. Zavedali smo se, da se proti Kranju lahko hitro opečeš, vendar smo bili danes dovolj zbrani in kljub malce težkim nogam, zanesljivo zmagali. Sedaj je čas za novo tekmo v ligi prvakov v polni Hali Tivoli pred izjemnimi navijači."