Oranžni zmaji pri neugodnem Kranju do nove zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 7. kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige smo v športni dvorani Planina spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in Hišo na Kolesih Triglav. Slovenski prvaki so po uvodno izgubljenem nizu strnili vrste in bili v naslednjih treh bistveno boljši nasprotnik za novo prvenstveno zmago.

Kranj - športna dvorana Planina,  gledalcev 280, sodnika: Rožej, Valentar.

Hiša na Kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana  1 : 3  (22, -22, -21, -21).

Hiša na Kolesih Triglav: Andovski, Nanut 10, Peruničič, Tučen 7, Fajfar (L), Snedec 8, Šikanič 1, Mali 9, Adžović, Jovović 23, Zalokar (L), Maček, Jančič 8.  Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Šket 10, Najdič 1 , Marovt, Šen 1, Koncilja 10, Kovačič (L), Gjorgiev 24, Sešek, Pokeršnik 14, Videčnik 12, Song.   Trener: Radovan Gačič

Začetek niza je minil izenačeno, nervoza na strani ekipe Hiše na Kolesih Triglav je domače igralce vodila v napake in s tem tudi v prvo prednost ACH Volleyja Ljubljana. V nadaljevanju niza so odbojkarji Kranja zaigrali bistveno bolje, blesteli so v bloku, kjer je izstopal Tučen. Prednost dveh točk so držali vse do rezultata 12:10, ko so Ljubljančani začeli igrati svojo igro in vračali udarce, še posebej se je v napadu razigral Gjorgiev, ki je nizal točko po točko. Kljub temu se domači odbojkarji niso dali, Nanut je iskal prazne luknje v nasprotnikovem igrišču in spretno vanje pošiljal žoge. Slovenski prvaki so z asom Koncilje rezultat izenačil na 17. točki, nato pa si na račun lastne napake domačih priboril še točko prednosti. Po močnem napadu Jovovića, najbolj razpoloženega igralca na parketu, so ponovno vodili Triglavani. Gačič je bil primoran poseči po premor, ki pa ni prinesel želenih sprememb na strani gostov. Blok Malija ter dva uspešna napada Jovovića sta bila dovolj za zmago v prvem nizu (25:22).

Prvič v drugem nizu so uspeli povesti odbojkarji ACH Volleyja (3:5), a so jih Kranjčani hitro ujeli. Medtem ko je na obeh straneh škripal sprejem, zato pa toliko bolj deloval blok na obeh straneh. Še posebej sta izstopala Videčnik pri gostih in domači Tučen. V nadaljevanju sta se razigrala Konciljo in Pokeršnik, ki sta svoji ekipi priigrala še dodatne tri točke za prednost dveh točk (16:18). Proti koncu niza so domači naredili dve napaki zaporedoma in gostom prepustili tri točke prednosti. Po drugem odmoru Ropa se stanje na igrišču ni spremenilo in zdelo se je, da je niz, a je moralo z asom dvignil Jovović (21:23). Kljub temu je zaradi napake domačih, zmaga drugega niza šla v roke Ljubljančanov.

Uvod tretjega niza je minil v znamenju oranžnih zmajev (3:7), sledile so minute Kranjčanov, ki so na krilih črnogorskega korektorja Jovovića uspeli izid poravnati. Slovenski prvaki so v nadaljevanju stopili na plin in si priborili šest točk prednost (10:16). V mirni končnici so zmaji ubranili prednost in povedli z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu smo videli odlično igro gostov iz Ljubljane, ki so povedli s kar 6:1. Prednost so ohranjali skozi celoten četrti niz, malce upanja je odbojkarjem Hiše na Kolesih Triglav prinesel Jovović, vendar to ni prineslo želenega preobrata na željo polnih tribun športne dvorane Planina. Aktualni državni prvaki so se veselili nove zmage in tako ostajajo vodilna ekipa prvenstva.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačič: »Pričakovali smo težko tekmo. V zadnjih dveh letih s Kranjem ni bilo niti ene enostavne. V tej dvorani je zahtevno igrati in izjemno borbeni so. Veseli me, da smo po slabšem prvem nizu končno našli svoj servis in igro v bloku, kar je po mojem mnenju prevesilo tehtnico na našo stran.«

Izjava trenerja Hiša na kolesih Triglav, Sašo Ropa: »Dobra tekma, izenačena. Naš prvi set je bil briljanten, dali smo šest blokov in bili prodorni v napadu. Kasneje pa smo padli. Imamo nekaj težav z boleznimi, vendar to ni izgovor. Gremo dalje, mislim, da je celo bolje, da smo izgubili zdaj kot pa kasneje.«