Oranžni zmaji z zmago proti Kranjčanom nadaljujejo zmagoviti pohod

Slika
ACH Volley Ljubljana

Oranžni zmaji z zmago proti Kranjčanom nadaljujejo zmagovit pohod

V Hali Tivoli se je odvijala tekma 10. kroga Sportklub prve odbojkarske lige med ekipama ACH Volleya Ljubljana in Hiše na kolesih Triglav. Če je začetek srečanja potekal še dokaj izenačeno, smo v nadaljevanju spremljali premoč oranžnih zmajev, ki so si priigrali že 19. zmago v sezoni.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Novak, Tomec (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : Hiša na kolesih Triglav  3: 0 (21, 16, 16)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 11, Rutar 2, Mašulović 10, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 10, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik, Videčnik 2, Kök.  Trener: Mladen Kašić

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 1, Pušnik 3, Nanut 6, Tučen 6, Bregant 6, Godnič 2, Libnik (L), Snedec 1, Mali, Štembergar Zupan 8, Šikanič, Maček 1, Fajfar, Kumer (L).   Trener: Sašo Rop.

Uvod prvega niza  je potekal izenačeno vse do asa Gjorgieva (5:3), ki je razliko v rezultatu spravil na dve točki. Za ohranjanje prednosti so v nadaljevanju z uspešnimi napadi poskrbeli Mašulović (6:4), Okroglič (8:7) ter Šket (10:8). Kljub solidni igri ljubljanskih odbojkarjev je prednost tudi v nadaljevanju ostajala na točki ali dveh razlike.  Preveliko število lastnih napak je bil razlog, da se Ljubljančanom ni uspelo bolj oddaljiti. To jim je uspelo v drugi polovici niza, kjer so po uspešnih napadih Mašulovića in Gjorgieva ter asu Todorovića gostom iz Kranja pobegnili na pet točke razlike (18:13). To je izzvalo odziv na klopi gostov, saj je trener Rop posegel po minuti odmora, ki pa ekipe iz Kranja ni predramila. Z uspešnimi napadalnimi zaključki Šketa, Gjorgieva ter Okrogliča, ki je danes dobil priložnost od samega začetka, so oranžni zmaji zmagali uvodni niz s štirimi točkami prednosti (25:21).

Drugi niz so veliko bolj odločneje začeli ljubljanski odbojkarji, ki so po asu Videčnika povedli z rezultatom 4:1. Močan napad Šketa za vodstvo 6:2 je sprožil reakcijo na klopi Kranja z vzeto minuto odmora. Le-ta se je sprva zdela učinkovita, saj so odbojkarji Hiše na kolesih Triglav zaostanek uspeli znižati na dve točki (6:4), vendar so na to hitro odgovorili tudi oranžni zmaji ter ponovno povečali prednost po uspešnem zaključku Šketa (9:5). Trener Kašić je v igro poslal tudi mlada Pernuša in Rutarja, ki sta upravičila ponujeno priložnost. Pri rezultatu 15:11 je gostujoči trener Rop posegel še po drugi minuti odmora, ki pa za ekipo Hiše na kolesih Triglava ni imela večjega pomena, saj so Ljubljančani v nadaljevanju le še večali prednost. Rutar je priigral prvo zaključno žogo (24:15), drugo pa z uspešnim napadom izkoristil Gjorgiev za osvojitev drugega niza (25:16).

Dogajanje v tretjem je bilo zelo podobno tistemu iz drugega niza. Oranžni zmaji so pri rezultatu 8:5 gostom pobegnili na tri točke razlike. V nadaljevanju niza niso večkratni državni prvaki ničesar več prepustili naključju in nadaljevali v svojem ritmu. Po asu Šketa je na semaforju dvorane Tivoli kazalo 17:13 in slutiti je bilo, da bo dvoboja prvo ter zadnje uvrščene ekipe hitro konec. Oranžni zmaji so še dodatno stopili na plin in z asom razpoloženega Okrogliča dosegli novo prvenstveno zmago (25:16).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Mladena Kašića: »Danes smo dosegli še eno prepričljivo zmago na dokaj enostaven način. Z mislimi pa smo že pri povratni tekmi pokala CEV Challenge, ki nas v sredo čaka v Ukrajini. Tam odhajamo z dobro popotnico današnje zmage.«