Oranžni zmaji zanesljivo pričeli nastope v pokalnem tekmovanju

Slika
ACH Volley Ljubljana

Tekma 1/8 finala Pokala Slovenije med domačo ekipo Korvolleya ter 11-kratnimi pokalnimi zmagovalci, ekipo ACH Volleyja Ljubljana je minila po pričakovanjih in notah gostov iz Ljubljane. Premešana postava oranžnih zmajev je upravičila zaupanje trenerja Kašića in se uvrstila v 1/4 finala pokalnega tekmovanja.

Mislinja – Center za zdravje in šport Mislinja, gledalcev 300, sodnika: Valentar, Tratnik (oba Slovenija).

Korvolley Mislinja : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-15, -17, -14)

Korvolley Mislinja: Martinc 4, Kavnik, Čuk 4, Oder 7, Vetrih 3, Slemenik 1, Tomšič, Koren, Plevnik 2, Jamnikar 3, Miklašič (L). Trener: Urban Oder

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 3, Šket, Rutar 5, Mašulović, Todorović, Peruničić 11, Okroglič 10, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök 14.  Trener: Mladen Kašić.

Še preden je prvi sodnik srečanja Valentar dal znak za začetek tekme, so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana razveselili številno publiko z darili, ki so navdušila zbrane ljubitelje odbojke. Uvodni niz je postregel z malce zaspano igro sicer spremenjene začetne postave oranžnih zmajev. Ljubljančani so malce počasneje, pa vendar zanesljivo višali prednost skozi niz (10:14; 12:17). Občutnejšo prednost pa so si gostje iz Ljubljane priigrali na začetnem udarcu mladega črnogorskega reprezentanta Peruničića, ki je tokrat tako kot Pernuš, Kök ter Okroglič dobil priložnost od samega začetka tekme. Pri rezultatu 12:20 je nalet oranžnih zmajev z minuto odmora poskušal prekinil domači trener Oder. To ni ustavilo serijskih državnih prvakov, saj so uvodni niz z uspešnim napadom Köka osvojili na 15. točki (15:25).

Po dveh napakah korektorja Peruničića so domači odbojkarji Mislinje bolje začeli drugi niz in povedli za dve točki (5:3). Oranžni zmaji so po dveh uspešnih napadih Rutarja stvari hitro postavili na svoje mesto in prešli v vodstvo (7:8). Domači odbojkarji se niso kar tako predali in z močnimi začetnimi udarci ter uspešno zaključenimi napadi ponovno prešli v vodstvo za dve točki (12:10). Nezadovoljen pogled gostujočega trenerja Kašića je predramil igralce ACH Volleyja Ljubljana, ki so po uspešni seriji začetnih udarcev Okrogliča ter zaključenih napadov Videčnika ujeli tekmeca in povedli za točko razlike (14:15). V drugi polovici niza so odbojkarji Korvolleyja popustili, kar so s pridom izkoristili gostje in osvajali točko za točko ter osvojili tudi drugi niz po napaki na začetnem udarcu tekmeca (17:25).

V tretjem nizu so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana še dodatno stopili na plin in že v samem začetku niza razblinili dvome o zmagovalcu, ko so povedli za neulovljivih šest točk (3:9). Razlika v kakovosti je bila preprosto prevelika in odbojkarji Mislinje niso uspeli slediti oranžnim zmajem, ki so po napaki domačih odbojkarjev zmagali tudi tretji niz (14:25) in se tako uvrstili 1/4 Pokala Slovenije.

Izjava pomočnika trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Roka Satlerja: »V pokalnem tekmovanju ni popravnega izpita, zato je bilo potrebno, kljub temu, da smo veljali za velike favorite srečanja, danes zaigrati zbrano in imeti tekmo pod kontrolo. To nam je tudi uspelo. Veseli me, da so priložnost za igro dobili igralci, ki se v dosedanjih tekmah sezone niso naigrali.«