Oranžni zmaji zanesljivo v četrtfinale Pokala Slovenije

Slika
ACH Volley Ljubljana : KEKOOprema Žužemberk

Na tekmi 1/8-finala Pokala Slovenije so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostovali v Žužemberku pri tamkajšnji ekipi KEKOOprema Žužemberk, ki sicer nastopa v 1.B ligi. Prepričljivo, z rezultatom 3:0 so zmaji upravičili vlogo favoritov in se tako uvrstili v četrtfinale tekmovanja, v katerem branijo osvojeno lovoriko s pretekle sezone.

KEKOOprema Žužemberk : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-14, -19, -13).

KEKOOprema Žužemberk: Travnik M. 1, Tomšič, Kafol 1, Travnik T. 7, Turk 9, Strajnar 4, Koncilja 8, Strah Tratar, Urbančič, Jurič, Vidmar 4, Ožbalt (L).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Todorović 1, Bošnjak 7, Koncilja 10, Šestan 6, Kovačič (L), Gjorgiev 5 Videčnik 10, Kök, Šen 12.   Trener: Radovan Gačič

Ljubljanjski odbojkarji ničesar niso želeli prepustiti naključju in so tekmo začeli s prvo postavo. Vseskozi so nadzorovali potek srečanja in si pot do zmage tlakovali z močnimi začetnimi udarci, ki so povzročali nemalo težav mladim žužemberskim odbojkarjem. Kaj hitro so na parket osnovne šole Žužemberk stopili tudi preostali igralci ACH Volleyja Ljubljana in nadaljevali v ritmu ter imeli prevlado na igrišču. S prepričljivo zmago s 3:0 v nizih so se zmaji uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja, ki se bo nadaljevalo v mesecu decembru.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Danijela Koncilje: »Izjemno lepo se je bilo po 15 letih vrniti v domači kraj in zaigrati v dvorani, kjer sem se prvič srečal z odbojko. Tekmo smo imeli stalno pod nadzorom in domačim odbojkarjem nismo dovolili, da bi se nam približali. Sedaj smo z mislimi že pri petkovem obračunu, ko se bomo doma pomerili proti ekipi Fužinarja.