Oranžni zmaji zanesljivo v Kanalu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v dvorani Kanal spremljali obračun starih znancev, odbojkarjev Salonit Anhova ter še v domačem prvenstvu neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana. Prepričljivo, z rezultatom 3:0, so se zmage veselili gostje iz Ljubljane.

Kanal ob Soči - športna dvorana Kanal,  gledalcev: 130, sodnika: Tomec, Novak.

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana  0 : 3  (-16, -15, -19)

Salonit Anhovo: Kodrič 8, Stojanovič, Šarič (L), Hesselholt 2, Karnel, Jeklin 1, Godnič 1, Kavčič 1, Maretič 1, Okroglič (L), Kovačič, Ikhbayri 4, Vrtovec 4,  Maksimović 10.  Trener: Rade Dačović.

ACH Volley Ljubljana: Mejal 1, Šket, Mašulović, Todorović 2, Bošnjak (L), Koncilja 11, Šestan 10, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Videčnik 4, Kök 10, Šen 2.  Trener: Radovan Gačič.

Uvodni niz je minil v znamenju Ljubljančanov, ki so si prvo občutnejšo prednost priigrali po delnem izidu 4:0, v osrednjih vlogah pa sta bila Koncilja in Gjorgiev (4:8). Tudi v nadaljevanju so imeli pobudo oranžni zmaji. Koncilja z dvema blokoma ter Kök z asom je pomenilo vodstvo z 18:11. Prvo zaključno žogo je z uspešnim napadom priboril Gjorgiev, niz se je zaključil po napaki Maksimovića na začetnem udarcu (16:25).

Tudi v drugem nizu so bili slovenski prvaki boljši tekmec, prednjačili so predvsem na servisu, s katerim so domačim odbojkarjem povzročali nemalo težav. Po dveh zaporednih asih Köka so zmaji pobegnili za pet točk (3:8). Pri rezultatu 16:7 v korist Ljubljančanov je bilo bolj ali manj jasno kdo bo osvojil drugi niz. Le tega so večkratni državni prvaki osvojili na 15. točki.

Tretji niz se je začel po notah odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana. Izvrstni kapetan zmajev Gjorgiev je s kar petimi zaporednimi točkami povedel goste v vodstvo s 5:0. Po novi neizsiljeni napaki odbojkarjev Salonita, tokrat na servisu, je na semaforju kazalo že 16:10 v prid gostov. V mirnem zaključku tekme je prvo zaključno žogo z odličnim blokom zagotovil Videčnik, Kanalci pa so z novo napako na začetnem udarcu tekmo zaključili kar sami (19:25).

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Danijela Koncilje: »Po bolečem porazu v Turčiji smo morali hitro strniti vrste in se pripraviti na obračun s Salonitom, ki je v prejšnjem krogu z zmago v Kamniku dokazal, da gre za kvalitetno zasedbo. Kljub temu smo tekmo odigrali na zavidljivem nivoju, predvsem nam je stekel servis in tako je bila pot do nove prvenstvene zmage lažja.«

Vir: ACH Volley Ljubljana