Pred vrati prvi vrhunec sezone

Slika
Mevza

Ta vikend je na sporedu zaključni turnir srednjeevropske lige. Tekmovanje, v katerem zmago branijo odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. V boju za enajsto lovoriko jih v polfinalu čakajo gostitelji turnirja Union Raiffeisen Waldviertel.

Zmaji so se v prejšnji sezoni z avstrijsko ekipo prav tako pomerili v polfinalu, ko so slavili v petih nizih, v finalu pa so nadigrali Zagreb. ''To da smo zaključili redni del MEVZE na prvem mestu, je pozitivna stvar. Je pa res, da se sedaj začenja vse na novo in danes nas čaka prva ovira – domači Waldviertel. Seveda so zahteven nasprotnik, dodatno so se še okrepili na mestu sprejemalca, igrajo doma in tudi lansko leto smo videli, da je bila v polfinalu težka tekma. Ne pričakujem prav nič lahkega dela, kako in kaj se bo odvilo, pa bomo videli ob 20h, ko bomo pričeli s srečanjem,'' je pred današnjim obračunom razmišljal strateg Ljubljančanov Matija Pleško.

Drugo polfinale sestavljata preostala slovenska kluba v MEVZA ligi – OK Merkur Maribor in Calcit Volley. ''Že v začetku tega tekmovanja se je vedelo, da znamo slovenske ekipe krojiti vrh. To se mi zdi absolutno pozitivno za slovensko odbojko. Ta preskok kvalitete v državni ligi zaradi večjega vlaganja klubov – Kamnika, Maribora, tudi Salonita – se občuti, saj se je kvaliteta naše lige res dvignila. To samo pozdravljam,'' je še dodal Pleško.

RAZPORED MEVZA F4 | Zwettl, Avstrija

sobota, 27. 2. 2021
ob 17h | CALCIT VOLLEY – OK MERKUR MARIBOR
ob 20h | ACH VOLLEY LJUBLJANA - UNION RAIFFEISEN WALDVIERTEL

nedelja, 28. 2. 2021
ob 17h | tekma za 3. mesto
ob 20h | tekma za 1. mesto