Pred zmaji prvi derbi v sezoni

Slika
ACH Volley Ljubljana

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo jutri, 8.11. ob 18. uri v Kamniku igrali tekmo 7. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Na vročem parketu športne dvorane v Kamniku jim bodo nasproti stali stari znanci odbojkarskih igrišč, odbojkarji Calcit Volleyja, ki jih v tej sezoni vodi poznan obraz ljubljanskega občinstva in nekdanji trener oranžnih zmajev Mladen Kašič. Tako ACH Volley Ljubljana, kakor tudi Calcit Volley sta še edini neporaženi ekipi v domačem prvenstvu in brez oddane točke na dosedanjih šestih prvenstvenih dvobojih.

Pred prvim derbijem s Calcitom je misli pred sredinem spektaklom strnil trener zmajev, Radovan Gačič: “Vsekakor nas v Kamniku čaka izjemno težko delo. Odbojkarji Calcita so odlično štartali v sezono in so tako kot mi, še neporaženi. Kljub temu bo največ odvisno od nas samih in naše igre. Pričakujem borbo za vsako točko in lepo odbojkarsko predstavo obeh ekip.”

Ljubljanska ekipa uvodni derbi sezone pričakuje v okrnjeni zasedbi, saj bosta zaradi poškodbe manjkala Matic Videčnik in Klemen Šen, vendar motiva in želje po nadaljevanju zmagovitega niza tudi v Kamniku vsekakor ne manjka. Pred svojim prvim tovrstnim derbijem nam je svoja pričakovanja zaupal Jošt Kržič in za klubsko spletno stran povedal: “Nekako že vsi pričakujemo prvi derbi sezone, s katerim se bo prvi krog v ligi tudi zaključil. Zaenkrat nam gre rezultatsko vse po načrtih, žal pa se soočamo z nekaterimi poškodbami, za katere verjamem, da bodo kmalu sanirane. Kljub temu je vzdušje v ekipi odlično in že komaj čakamo najprej na derbi s Kamnikom nato pa kaj kmalu tudi na začetek tekem v ligi prvakov.”