Slovenski prvaki do prepričljive zmage nad Calcitom in prvega mesta po rednem delu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 9. kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige smo v ljubljanski Hali Tivoli spremljali derbi med aktualnimi državnimi prvaki, ekipo ACH Volley Ljubljana ter kamniškim Calcit Volleyjem. Po vodstvu z 2:0 v nizih so odbojkarji Calcita zmanjšali zaostanek, vendar so se končne zmage zasluženo veselili ljubljanski odbojkarji.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 311,  sodnika: Dejan Perčič, Dejan Jovanovič

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3 : 1  (23, 17, -22, 16).

ACH Volley Ljubljana: Markovič, Kržič , Šket 13, Najdič, Marovt,  Šen 19 , Koncilja 8 , Kovačič (L), Gjorgiev 18 , Sešek , Pokeršnik , Videčnik 7 , Song.   Trener: Radovan Gačič

Calcit Volley: Planinšič 7 , Vinkovič, Lazar 1 , Klobučar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 2, Okroglič 4, Mitrašinović 3,  Brunet 19 , Oman, Bakonji, Dulchev 15,Pavlovič 7 . Trener: Mladen Kašič

Po uvodnem vodstvu Kamničanov (1:3 in 3:5) so oranžni zmaji stopili skupaj in na sedmi točki z blokom Šena prišli do izenačenja. Po nekaj minutah enakovredne igre, kjer si nobeni od ekip ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, so oranžni zmaji po bloku Koncilje in rezultatu 13:12 prišli do prvega vodstva. Razliko je z asom povišal Šket za 15:13, vodstvo dveh točk pa so ljubljanski odbojkarji uspeli obdržati vse do končnice niza. Ob rezultatu 20:18 je trener Calcita Kašič posegel po prvem odmoru, kasneje pa poskusil tudi z menjavo igralcev. Te poteze so za trenutek uspele le zmesti igralce ACH Volleyja in privedle do ponovnega izenačenja na 23. 23. točki ter prekinitev na zahtevo domačega stratega Gačiča. V končnici niza je razigrani Šen z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 1:0 v nizih (25:23). 

Tudi v drugem nizu so prvi povedli gostje (0:2), a so Ljubljančani kmalu stopili na plin in z delnim izidom 3:0 prešli v vodstvo s 7:5. Vodstvo dveh točk so obdržali vse do druge polovice niza, ko je odbojkarjem Calcita ob točki Bruneta uspelo izenačiti na 13. točki. Po ponovnem prevzemu vodstva domačih (15:13) je Kašič posegel po odmoru, oranžni zmaji pa so kljub temu nadaljevali v zmagovalnem tempu in po delnem izidu 8:0 tekmecem pobegnili na 21:13. To je zadostovalo za miren zaključek niza, ki so ga odbojkarji ACH Volleya po napaki na začetnem udarcu Vinkoviča dobili s 25:17.

Tretji niz so z 0:2 zopet odprli Kamničani; tokrat jim je vodstvo uspelo obdržati vse do devete točke, ko je rezultat z blokom poravnal Videčnik. Sledil je dolg niz izenačenj, zmaji so bili uspešni v napadu a so si nekoliko preveč napak dovolili na začetnih udarcih. Ob rezultatu 17:16 je po odmoru posegel gostujoči trener, njegova poteza pa je kaj kmalu obrodila sadove, saj so Kamničani v nadaljevanju povedli z 21:19. V izjemno napeti končnici niza so odbojkarji ACH Volleyja ponovno povedli (22:21), a gostje so imeli na zalogi še dovolj moči za ponoven preobrat ter z borbeno igro razliko v nizih zmanjšali na 2:1 (22:25).

V četrtem nizu so do občutnejšega vodstva prvi prišli domači odbojkarji, Šket je z asom poskrbel za razliko treh točk (10:7), vodstvo pa so zmaji v drugi polovici niza uspešno povišali  na šest točk (16:10). Sledila je pričakovana reakcija s klopi gostov, ki so zahtevali odmor. V nadaljevanju seta so Ljubljančani prevladovali v vseh elementih igre in ob vstopu v zaključek niza vodili z devetimi točkami prednosti (20:11). Šen, danes z 19. točkami najučinkovitejši igralec tekme je z učinkovitim napadom priboril prvo zaključno žogo, tretjo pa je za izjemno pomembno zmago izkoristil kapetan Gjorgiev (25:16).

 

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: "Mi smo si danes res želeli te zmage, saj smo vedeli kaj nam ta zmaga prinaša - prvo mesto po rednem delu. Res je, da se potem v končnici začne povsem novo tekmovanje, ampak vseeno je dobro vedeti da v kolikor pride do odločilnih tekem da jih boš igral na domačem terenu. Hkrati pa se zavedamo da nas že v sredo čaka še ena izjemno pomembna in težka tekma, in današnja zmaga je na pravi poti v smeri v katero želimo iti.’’

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Klemna Šena: “Dobra tekma je za nami. Še vedno imamo prostor za boljšo igro, vendar je bila današnja predstava dovolj za zmago nad Calcitom in zagotovitev prvega mesta še pred zadnjim prvenstvenim krogom. Na tej energiji in borbenosti moramo graditi še naprej in prepričan sem, da bomo iz dneva v dan le še boljši.”