Slovenski prvaki do zmage nad Calcit Volleyjem in prvega mesta po rednem delu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v ljubljanski Hali Tivoli spremljali derbi med starima znancema, ekipo ACH Volley Ljubljana ter Calcit Volleyjem iz Kamnika. Po napeti tekmi, ki je trajala več kot dve uri so si zmago s 3:2 v nizih priborili oranžni zmaji.

Ljubljana – ŠD Tivoli, gledalcev: 176,  sodnika: Markel, Pevc

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3 : 2  (24, -19, -18, 18, 13).

ACH Volley Ljubljana: Kržič , Satler, Šket 14, Najdič 1, Marovt 7, Šen 1, Koncilja 12, Kovačič (L), Gjorgiev 8, Sešek 7, Pokeršnik 14, Videčnik 6.   Trener: Radovan Gačič

Calcit Volley: Planinšič 3, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 7, Okroglič 11, Mitrašinović 19,  Brunet 22, Oman, Bakonji, Mujanović, Pavlovič 7. Trener: Mladen Kašič

Tekmo so bolje odprli oranžni zmaji, ki so do prve vidnejše prednosti prišli ob rezultatu 8:5. Po uspešnem zasledovanju so gostje na deveti točki izid poravnali, nekaj minut kasneje pa prišli do prvega vodstva (11:12). Od tu dalje smo spremljali rezultatsko bolj izenačen dvoboj, ter borbeno igro na obeh straneh. Ob minimalnem vodstvu zmajev (17:16) je trener Kamničanov posegel po odmoru, po katerem je odbojkarjem Calcita uspelo preiti v vodstvo (17:19). Zmaji so na 20. točki rezultat izenačili, sledil pa je izjemno napet zaključek prvega niza. Odbojkarji Calcita so povedli z dvema točkama razlike (22:24), nato pa zapravili zaključno žogo. To so s pridom izkoristili slovenski prvaki, ki so z delnim rezultatom 4:0 in asom kapetana Gjorgieva niz zmagali na 24. točki.

V drugem nizu so hitro povedli zmaji (5:2),razigran je bil Pokeršnik, ki se je najprej izkazal z dvema točkama v napadu, takoj zatem pa še z dvema uspešnima blokoma. Pri zaostanku petih točk (10:5) so se prebudili odbojkarji Calcita, ki so po zaslugi močnih začetnih udarcev Planinšiča in delnim rezultatom 6:1 rezultat izenačili (11:11). V drugi polovici niza so Kamničani z učinkovito igro prevzeli vajeti igre in odbojkarjem ACH Volleyja pobegnili s štirimi točkami prednosti (12:16).  Domači odbojkarji se niso uspeli zbrati, gostje pa se še naprej uspešno vršili pritisk. (15:20) Po napakah domačih odbojkarjev v izdihljajih niza se je set zaključil na 19. točki.

V tretjem setu so odločno povedli gostje, ki so si z zanesljivim napadom priborili prednost šestih točk (2:8). Sledil je pričakovana prekinitev na zahtevo domačega stratega Gačiča, ki pa ni prinesla želenih rezultatov. Kamničani so z zanesljivo igro v napadu obdržali prednost šestih točk tudi v nadaljevanju (8:14). Ljubljanski odbojkarji niso uspeli ujeti priključka in niz se je po napaki Pokeršnika zaključil na 18. točki.  

V četrtem nizu so Ljubljančani ponovno pokazali svoj pravi obraz.  Prevladovali so na igrišču in povedli s 4:0. Z odločno in zbrano igro so ljubljanski odbojkarji v nadaljevanju Kamničanom pobegnili s sedmimi točkami prednosti (12:5), sledil je odmor na zahtevo Kašića. V nadaljevanju so zmaji vodstvo povišali na 16:6, vodstvo z 20:13 pa je zadostovalo za miren zaključek niza. Drugo zaključno žogo je preko prvega tempa izkoristil Videčnik, ki je rezultat v nizih izenačil na 2:2 (25:18).

V odločilnem, petem nizu so s 5:0 povedli domači odbojkarji, sledil pa je odgovor gostov, ki so se kmalu približali na le dve točki zaostanka (7:5). Na 10. ter 12. točki smo bili priča izenačenju, nato pa so z dvema točkama prednosti povedli slovenski prvaki (14:12). Drugo zaključno žogo je z odličnim napadom izkoristil Šket (15:13).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: "Nekaj takega kot sem pričakoval. Ekipa je res pri koncu z energijo, želel sem si, da bi uspeli po dobljenem prvem nizu tekmo čimprej zaključiti ampak smo enostavno preveč padli v 2. ter 3. nizu. Kamnik je začel bistveno boljše servirati, mi pa nismo dobro reagirali. Mislim pa, da se je po začetku 4. niza zgodila ključna stvar ko smo na začetku uspeli pobegniti. Kamnik ni odreagiral, mi pa smo na ''valu''-čeprav na koncu z energijo- pripeljali tekmo do konca. Čestitam fantom, bilo je super in sedaj smo tam kjer si želimo biti – na prvem mestu, in vse bomo naredili da tam tudi ostanemo."