Slovenski prvaki oddali niz v Kranju

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 3. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v Kranju spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in domačo ekipo Hiše na Kolesih Triglav. Slovenski prvaki so z izjemo tretjega niza, v katerem so dopustili nasprotnikom, da so se razigrali, v preostalih treh nizih prepričljivo slavili in zabeležili drugo prvenstveno zmago.

Kranj - športna dvorana Planina,  gledalcev 130, sodnika: Milojevič, Novak.

Hiša na Kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana  1 : 3 (-18, -20, 20, 20).

Hiša na Kolesih Triglav: Andovski, Nanut 12, Peruničič, Tučen 9, Fajfar (L), Snedec 3, Šilanič, Mali 8, Adžović 4, Jovović 16, Zalokar (L), Jančič 1.  Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Kržič 12, Šket 5, Najdič 3 , Marovt, Šen 8, Koncilja 11, Kovačič (L), Gjorgiev 22, Sešek, Pokeršnik 9.   Trener: Radovan Gačič

Začetek srečanja je minilo v znamenju zgrešenih servisov na obeh straneh. Do prve občutnejše prednosti so prišli gostje iz Ljubljane po odličnih začetnih udarcih Kržiča (7:10). To je sprožilo reakcijo na klopi domačih odbojkarjev in prvi polminutni odmor na zahtevo trenerja Ropa. Stanje na parketu dvorane Planina se ni spremenilo. Zmaji so nadaljevali z boljšo igro v vseh elementih igre in ohranili prednost vse do končnice uvodnega niza. Gjorgiev je s svojo peto točko povišal na 22:17, Koncilja pa takoj zatem prispeval še blok za neulovljivo prednost zmajev (23:17). Niz se je zaključil z učinkovitim napadom Šena (18:25).

V drugem nizu smo bili še naprej priča prevladi slovenskih prvakov, ki so z blokom tudi tokrat odličnega Gjorgieva povedli z 8:5. Odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav so se na račun neizsiljenih napak gostov uspeli približati in izid na deveti točki poravnali. Po prekinitvi na zahtevo trenerja Gačiča so oranžni zmaji zopet zaigrali tako kot znajo in si hitro priigrali prednost petih točk (16:11).  V bloku je blestel Koncilja, ki jih je do sredine drugega niza dosegel kar pet. Nova točka razpoloženega kapetana zmajev za 21:13 je prinesla ljubljanskim odbojkarjem mirno končnico, v kateri so se sicer domači odbojkarji prebudili, vendar aktualni državni prvaki niso dovolili presenečenja. Niz je zaključil z napako Malija na začetnem udarcu (20:25).

Tudi v tretjem  nizu zmaji niso popuščali, Pokeršnik je dosegel as za vodstvo s 4:2. Odbojkarji Kranja so odgovorili in z učinkovitima Malijem in Nanutom prešli v vodstvo za tri (9:6). Adžovič z blokom in Jovovič z napadom sta še povišala prednost domačih odbojkarjev (11:6). Trener Rop je našel tisto postavo, ki jo je z menjavami v prvih dveh nizih iskal in Triglavani so povedli z 19:14. Odbojkarji ACH Volleyja so se z odličnimi servisi Gjorgieva uspeli približati na dve točki zaostanka (22:20), vendar so odbojkarji Kranja še pravi čas odgovorili in z asom Malija zmagali tretji niz (25:20).

Četrti niz se je začel izenačeno, ekipi pa sta se izmenjavali v vodstvu. Do prve občutnejše prednosti, tudi na račun dvomljivih sodniških odločitev, so prišli domači odbojkarji (8:6), vendar so zmaji na servis Šena prednost izničili in povedli za dve točki (10:8). Tudi v nadaljevanju srečanja smo spremljali boj za vsako točko, nobeni od ekip pa si ni uspelo priboriti občutnejše prednosti. V končnico niza so na račun Kržičevega servisa v boljšem položaju vstopili gostje (18:20), Gjorgiev pa je z asom poskrbel za prvo zaključno žogo odbojkarjev ACH Volleyja (19:24). Tekma se je po napaki na servisu domačih odbojkarjev končala v korist Ljubljančanov (20:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Prva dva niza smo odigrali tako kot smo si želeli in jih tudi prepričljivo zmagali. V končnici drugega niza sem ponudil priložnost praktično vsem igralcem, kar pa se je izkazalo kot preveliko število menjav hkrati v tistem obdobju. Do konca drugega niza se je Triglav razigral in nadaljeval z odlično igro tudi v tretjem nizu. V četrtem smo ponovno ujeli ritem, uspeli prevzeti kontrolo in tekmo relativno mirno pripeljali do konca.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Danijela Koncilje: »Tekma v Kranju se je sprva odvijala  tako kot smo si želeli. V prvih dveh nizih smo imeli nadzor in si že pred končnicam nizov priigrali dovolj prednosti za miren zaključek. V tretjem se nam je zgodil padec koncentracije, ki pa ne bi smel trajati tako dolgo. Na tem moramo še graditi.«