Slovenski prvaki zaključujejo redni del prvenstva z zmago in prvim mestom

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zadnji tekmi rednega dela modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige sta se v mariborski dvorani Tabor pomerili ekipi i-Vent Maribor in ACH Volleyja Ljubljana. Na tekmi, ki ni odločala o ničemur so oranžni zmaji s premešano postavo vrnili Mariborčanom za sredin poraz in se v prestolnico vrnili s polnim izkupičkom.

Maribor – športna dvorana Tabor, gledalcev: 240, sodnika: Jure Vrenko, Daniel Atanasov

i-Vent Maribor : ACH Volley Ljubljana  1 : 3 (20, -21, -28, -21).

i-Vent Maribor: Fužir 2, Vodušek 3, Pernuš 2, Adžović 1, McConnel 8, Valenčič 4, Bračko 12, Kumer (L), Kržič 10, Donik 11, Fink 5, Novak.   Trener: Sebastijan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič 13, Šket, Najdič 2, Marovt 15, Šen 1, Koncilja 13, Gjorgiev, Sešek 12, Pokeršnik 17, Videčnik 2, Song (L).   Trener: Radovan Gačič

Slovenski prvaki so dvoboj začeli v popolnoma premešani postavi, trener Gačič pa je že pred obračunom napovedal, da bodo priložnost za igro dobili tisti, ki sicer igrajo manj.

Ljubljanski odbojkarji so kljub temu odlično odprli dvoboj in po dveh zaporednih asih Koncilje povedli s 4:1. Prednost se je v nadaljevanju stopila, mariborski odbojkarji so izid poravnali po asu Bračka na 12. točki. V drugi polovici niza so ritem igre narekovali domači odbojkarji in si z blokom razpoloženega Bračka in asu kapetana Donika zagotovili prednost štirih točk pred zaključkom uvodnega niza. To je zadostovalo za zmago v prvem nizu, preko prvega tempa je bil za 25:20 uspešen starejši od bratov Kržič.

Po seriji neugodnih začetnih udarcev, tokrat mlajšega od bratov Kržič, so Ljubljančani povedli z 8:4 in sledil je odmor na zahtevo domačega stratega Škorca. Po dveh neizsiljenih napakah oranžnih zmajev v napadu se je prednost stopila na dve točki, na kar je reagiral Gačič s prekinitvijo. Gostje so z novim blokom, tokrat so zaustavili McConnella, pred začetkom končnice ohranili prednost dveh točk. Po seriji zgrešenih servisov v zaključku drugega niza je Jošt Kržič najprej z blokom ter nato z asom vzel stvari v svoje roke in izenačil izid v nizih na 1:1 (21:25).

Najbolj izenačeno dogajanje smo spremljali v tretjem nizu, do prve občutnejše prednosti pa so prišli ljubljanski odbojkarji po učinkovitem napadu Seška za 16:13. Bračko je z novim asom izenačil na 20. točki, Marovt pa z napadom odgovoril za vodstvo z 23:21. V napeti končnici smo videli ogorčen boj za vsako žogo, po nizu zaključnih žog na obeh straneh se je set po bloku razpoloženega Jošta Kržiča končal v prid slovenskih prvakov (28:30).

Podobno kot v prvem je tudi v četrtem nizu na začetnem udarcu zablestel robustni Koncilja, ki je s kar tremi zaporednimi asi že na samem uvodu oddaljil zmaje (1:5). V tem ritmu so aktualni državni prvaki vztrajali tudi v nadaljevanju. Odbojkarji i-Venta so se jim po bloku Voduška približali na dve točki zaostanka (13:15), vendar so gostje silovito odgovorili in na krilih mladih in izjemno perspektivnih odbojkarjev hitro prešli v vodstvo z 19:14. Prednost so ohranili vse do konca in se v mirni končnici po napadalni akciji Marovta zasluženo veselili nove prvenstvene zmage.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Vse pohvale fantom, ki so danes odlično izkoristili priložnost in dokazali, da je še kako za računati na njih tudi v končnici prvenstva. Držali smo se tistega, kar smo se dogovorili, v ključnih trenutkih tekme pa ostanili mirni in zbrani. To se je danes obrestovalo. Sedaj imamo dovolj časa, da se pripravimo na četrtfinale z novomeško Krko.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Jošta Kržiča: »Vesel sem za današnjo zmago in ponujeno priložnost. Odlično, da smo mlajši dobili priložnost, saj vidimo, da se trdo delo na treningih obrestuje. Prvo mesto po rednem delu prvenstva nam vliva dodatne samozavesti pred začetkom končnice.«