Uspešen debi Hafnerja na klopi oranžnih zmajev

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi tekmi polfinala Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani Tivoli pomerili domača ekipa ACH Volley Ljubljana ter gostje iz Murske Sobote, ekipa Panvite Pomgrad. Slovenski prvaki so bili z izjemo tretjega niza, boljši skozi celotno srečanje in se zasluženo veselijo zmage s 3:1.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Blaž Markelj, Jure Vrenko.

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad   3 : 1 (18, 20, -20, 20)

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič 7, Šket 20, Najdič 3, Marovt 12, Šen, Kovačič (L), Gjorgiev, Sešek , Pokeršnik 16, Videčnik 9, Song (L). Trener: Matjaž Hafner

Panvita Pomgrad: Rajnar 3, Turkl, Doda 13, Šormaz 14, Kolarić, Drvarič 1, Vrabl, Suhadolnik 4, Horvat, Legen 1, Bedrač 5, Novak (L), Mirković 9. Trener: Dejan Fujs

Že na uvodu dvoboja je v domači ekipi prišlo do novega šoka, tokrat je poškodbo gležnja staknil Klemen Šen, katerega so igralci pospremili z igrišča, v igro pa je vstopil mladi Marovt. Po uvodnem zaostanku in neljubem dogodku so oranžni zmaji strnili vrste in prevzeli pobudo. Šket je z dvema zaporednima točkama oddaljil zmaje na štiri točke prednosti. Marovt je z asom povišal na 20:13 in bilo je jasno kdo bo dobil uvodni niz. Z odličnim napadom ga je preko prvega tempa odločil Kržič (25:18).

Tudi v drugem nizu so zmaji potrebovali zelo malo časa, da so ujeli pravi ritem in na krilih odličnega bloka in agresivnega začetnega udarca hitro prešli v vodstvo dveh točk (9:7). Skozi celoten drugi niz aktualni državni prvaki niso dopustili, da bi se tekmeci približali, niz je z uspešnim napadom zaključil Pokeršnik (25:20).

V tretjem nizu smo videli boljšo Panvito, ki se je prebudila in je z boljšim sprejemom postajala vse bolj učinkovita tudi v napadalnih zaključkih. Ljubljanski odbojkarji so se znašli v zaostanku ter goste skozi celoten niz lovili. Videčnik je z asom zmanjšal zaostanek na dve točki (15:17), Pokeršnik pa dodal blok za 16:17. Sledila je prekinitev na zahtevo trenerja gostov Fujsa. Po izenačenju na 17. točki je sledil delni izid odbojkarjev Panvite (6:0) in vodstvo s 23:17. Vodstva gostje niso izpustili iz rok in znižali zaostanek v nizih na 2:1.

Začetek četrtega niza je minil izenačeno, Kržič z odličnim blokom in Pokeršnik s prefinjenim paralelnim udarcem sta zagotovila prednost dveh točk (7:5), Najdič pa z asom sprožil reakcijo na klopi gostov (9:6). Mirković je v nadaljevanju s silovitimi servisi izničil prednost Ljubljančanov in sledilo je izenačenje na 11. točki. V igro je pri slovenskih prvakih namesto Marovta vstopil Gjorgiev in prinesel nekaj svežine. Zmaji so v končnico niza vstopili s prednostjo treh točk (20:17) in prednost ohranili vse do zaključka tekme.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljan, Matjaža Hafnerja: "Težka tekma je za nami, v zadnjih treh dneh smo izgubili kar dva igralca, ki sta večinoma začenjala v prvi postavi. Odbojkarji Panvite so igrali neobremenjeno, predvsem v tretjem nizu odlično servirali in bili nevarni. Vseeno smo uspeli in našli v zaključku tekme prepotrebno energijo in uspeli slaviti.«