Uspešna generalka pred odhodom v Kazan

Slika
Tekma

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:0 (22, 17, 20)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 6, Dagostino, Pavlović 1, Bošnjak, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik, Videčnik 2, Kök 14, Tzourits 14, Vučićević 21.

Salonit Anhovo: Boharev 9, Šarič, Jereb, Filiputti, Karnel 1, Kavčič 2, Radosavljević 4, Peterlin 9, Kovačič, Tomič 2, Vrtovec 8, Basaneže.

Spremljali smo razburljiv prvi niz, v katerem sta se obe ekipi borili do konca. Bolje so sicer pričeli domačini, ki so nemudoma povedli s 5:1, a so se Primorci približali le na točko zaostanka pri 8:7, na začetni udarec Karnela pa so s 14:13 gostje prvič na tekmi povedli. Z blokom Köka so si zmaji nazaj priborili vodstvo dveh točk (18:16), ki so ju z napadom Djurića obdržali do končnice (20:18). Z dobro obrambo, dvema zaporednima blokoma, so si Ljubljančani priigrali zmago v uvodnem nizu.

Drugi niz se je začel identično kot prvi. Hitro vodstvo slovenskih prvakov, ki pa so jih igralci Salonita znova kmalu ujeli (5:5). Pleško je v nadaljevanju spremenil začetno postavo in v igro namesto Videčnika poslal Pavloviča, za nekaj točk pa je ukrepal tudi na mestu libera – Dagostina je zamenjal Toman. Zmaji so na polovici niza prikazali zbrano igro in z dvema zaporednima asoma Köka že vodili s 13:9. Gostje prednosti Ljubljančanov niso resno ogrozili in tako so s 25:17 gostitelji povedli z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so Primorci držali stik s slovenskimi prvaki do sredine niza, nato pa so z napadi Mitarja Djurića, ki je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec na tekmi, zmaji začeli delati razliko (17:14). S 25:20 so domačini zaključili še tretji niz in se veselili novih treh točk.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Vsekakor so zmage tiste, ki ti dajo samozavest, ne porazi. Danes je zmaga prišla, delovalo je relativno lahko, ampak ni bilo. Še vedno so stvari v tehničnem in taktičnem smislu, mimo katerih ne morem. Začel se je februar, pred nami je zaključek vsega, vključno z ligo prvakov. Malo me skrbi v tej smeri, zakaj še ne funkcioniramo. Vesel sem, da smo zmagali. Slovensko prvenstvo je zelo izenačeno, vsaka točka je pomembna in še naprej vodimo nek mrtvi tek s Kamnikom in Mariborom.''