V novo leto vstopili z zmago

Slika
Tekma

UR Waldviertel : ACH Volley Ljubljana 1:3 (-19, -18, 23, -21)

UR Waldviertel: Vaiopolous 1, Blaginov 3, Vincelović, Weber, Bartoš, Tille, Boff 9, Streutker 9, Heptinstall 5, Šulc 13, Borris 11.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 1, Pernuš, Toukhteh 5, Dagostino, Pavlović 6, Bošnjak, Okroglič 8, Rutar, Pokeršnik 19, Videčnik 7, Kök, Djurić 20, Vučićević.

Po točno treh tednih tekmovalnega premora so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana leto 2021 pričeli v avstrijskem Zwettlu pri ekipi Union Raiffeisen Waldviertel. S 3:1 so bili uspešnejši oranžni zmaji.

Spremljali smo izenačen začetek srečanja, nato pa so na začetni udarec Videčnika Ljubljančani lažje razvili svojo igro in si priigrali tri točke prednosti (17:14). V končnici zmaji niso popuščali, za 21:16 je dodal Okroglič, Ljubljančani pa so niz zapečatili pri rezultatu 25:19.

V drugem so se slovenski prvaki razigrali in hitro prevzeli vajeti v svoje roke. S tremi zaporednimi točkami Pokeršnika, poleg dveh zaključkov še blok, so gostje ušli na 10:6, z napadom Djurića pa so že vodili z 20:13 in z zalogo sedmih točk osvojili drugi niz (25:18).

Pričetek tretjega niza je minil v znamenju domačih, ki so povedli s 6:3. V nadaljevanju so se zmaji z dvema zaporednima napadoma Djurića približali le na točko zaostanka (12:11), a so gostitelji našli način, da so kmalu bili ponovno v ospredju za tri točke (15:12). Na 17:17 je izenačil Pokeršnik in ekipi sta bili poravnani vse do konca. S 25:23 so se zmage v tretjem nizu veselili domači odbojkarji.

 

V četrtem nizu so Ljubljančani, po vstopu Pavlovića na parket, izboljšali učinkovitost bloka in zasluženo vodili s 14:9. Z asom Šulca so Avstrijci to prednost nekoliko stopili (15:13), a z razpoloženim Djurićem v napadu so zmaji nadaljevali v svojem tempu. Z blokom Ropreta so gostje imeli štiri točke prednosti (18:14), slovenski prvaki pa so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili s 25:21.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Z obrambo in z gibanjem brez žoge sem zadovoljen. Nisem pa zadovoljen z našim servisom. Daleč od tega. Zato je tudi bilo napeto, imeli smo 23 napak in 1 as, prav tako je bilo na drugi strani. Kljub temu sem z rezultatom zadovoljen, vedno je lepo pričeti novo leto s tremi točkami. Vemo pa, da moramo biti maksimalni s tem izkupičkom do konca, če želimo po rednem delu zavzeti vrh lestvice.''