'Verjamemo, da lahko presenetimo vsakogar'

Slika
Tekma2

Za odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana je ta teden na sporedu elitna liga prvakov. Na drugem turnirju v Kazanu se bodo znova pomerili le z Berlin Recycling Volleys in Zenitom iz Kazana. Poljska ekipa Jastrzebski Wegiel je tako kot decembra ponovno odpovedala nastop zaradi okužbe s COVID-19.

Zmaji so se na 24 ur dolgo pot odpravili v soboto iz Budimpešte, od koder so leteli preko Moskve do končne postaje. ''V nedeljo smo prispeli v mesto Kazan, prizorišče drugega turnirja naše skupine lige prvakov. Prav tako v nedeljo smo želeli opraviti trening, kar je seveda bilo tudi dogovorjeno, ampak nam organizator ni zagotovil termina v dvorani, in tako smo prvi trening opravili šele včeraj popoldne. Pa še ta popoldanski se je prevesil bolj v večernega, zaradi logističnih težav organizatorja,'' je o nevšečnostih ob prihodu v Rusijo spregovoril trener Ljubljančanov Matija Pleško.

Po dobrih dveh mesecih po prvem turnirju v nemški prestolnici so slovenski prvaki analizirali svoje predstave v ligi prvakov. Sedaj se dobro zavedajo, kaj jih čaka. ''Mislim, da predvsem vemo, na kakšnem nivoju se bo igralo vse skupaj. Prvi turnir je bil mogoče malo presenečenje, ker to so druge višine, druge moči in kljub temu, da je letos slovensko prvenstvo zelo kvalitetno, pa je to težko primerjati s tem, kar nas čaka v ligi prvakov. Decembra, predvsem na tekmi proti Berlinu mislim, da smo bili kar malo presenečeni, ko so nemški prvaki napadali par žog preko bloka iz res lepe višine in mi smo potem igrali v nekem krču, nismo našli pravega odgovora. Proti Kazanu je bila precej lepša zgodba, nismo se jih ustrašili, igrali smo svojo igro in na koncu bili zelo blizu točki ali pa celo zmagi, tako da moramo graditi na tej drugi tekmi in mislim, da je v Kazanu vse mogoče,'' pa je poudaril kapetan Gregor Ropret.

Slovenski prvaki vedo, da je tekmovanje v Kazanu zadnja letošnja možnost dokazovanja med najboljšimi evropskimi ekipami. ''Igralci težko pričakujejo začetek tega turnirja. Vemo, da je bil turnir v Berlinu turnir zamujenih priložnosti, žal smo domov prinesli le tri točke, ki smo jih dobili zaradi odpovedi poljske ekipe. Vemo pa tudi to, da je bilo v igri marsikaj več, in to si želimo popraviti tu v Kazanu. Ne bo nam lahko, nasprotnika sta zelo ugledna. Že danes nas čaka prva tekma proti ekipi Berlina, njihova igra pa nam ne ustreza najbolj. Njihov stil je precej raznovrsten, imajo dva vrhunska podajalca, ki ju je zelo težko prebrati, ampak dali bomo od sebe maksimum, da si zagotovimo zmago,'' je še dodal strateg zmajev.

Zaradi vnovične predaje ekipe Jastrzebski Wegiel bodo Ljubljančani na svoj račun brez boja prejeli nove tri točke, a ljubljanski organizator igre bi raje videl, da bi se igrale vse tekme: ''V skupinskem delu lige prvakov je malo tekem, le šest, na katerih lahko igraš proti vrhunskim ekipam na svetu in vsaka odpovedana pomeni za nas igralce en minus. So pa tri točke na računu in tako so še vedno realne možnosti za drugo mesto. Absolutno pa gremo tekmo po tekmo, vemo, kdo so favoriti, mi pa verjamemo v svojo kvaliteto in verjamemo, da lahko presenetimo vsakogar.''

Razpored turnirja v Kazanu, prenos na Arena Sport TV:

torek, 9. 2. 2021, ob 17h

ACH VOLLEY LJUBLJANA : BERLIN RECYCLING VOLLEYS

četrtek, 11. 2. 2021, ob 17h

ZENIT KAZAN : ACH VOLLEY LJUBLJANA