Zmaji tudi v drugo boljši od Kamničanov

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugem turnirju srednjeevropske lige Mevza, ki ga gosti Ljubljana smo na prvem obračunu spremljali dvoboj starih znancev, ekip ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja. Tudi na drugem obračunu v letošnji sezoni so odbojkarji ACH Volley zabeležili zmago z rezultatom 3:1.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 80, sodnika: Brlas, Jurković (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley   3 : 1 (-23, 22, 19, 25).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 6, Mašulović 7, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja 4, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Videčnik 12, Kök 8, Šen 2.   Trener: Radovan Gačič

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 6, Vinkovič, Lazar 1, Klobučar 17, Košenina (L), Arsenoski 2, Okroglič, Sosa Sierra 12, Mitrašinović 10, Aponza Carabali 9, Pavlovič 8.   Trener: Matija Pleško

Začetek tekme je postregel z dinamično igro na obeh straneh, Gjorgiev pa je z asom poskrbel za prednost zmajev s 5:3. Ljubljanski odbojkarji so prednost ohranili tudi v nadaljevanju, uspešen napad Šketa za vodstvo s 15:12 je prisilil trenerja gostov Pleška v prvi odmor. Šket je odlično serviral, Gjorgiev pa s silovitim napadom povišal prednost na pet točk (18:13). Aponza z odličnim blokom, nanizal jih je kar tri, ter hrvaški korektor Mitrašinović z močnim začetnim udarcem sta vrnila kamniške odbojkarje v igro. Gostje so v končnico vstopili z minimalno prednostjo (20:21). Sledila je serija zgrešenih začetnih udarcev na obeh straneh, do prve zaključne žoge so prišli odbojkarji Calcita in jo po napaki Šketa v napadu tudi izkoristili (23:25).

Kot da bi odbojkarje ACH Volleyja izgubljeni niz razjezil, so odlično začeli v drugem (4:1). Kamniški odbojkarji so hitro vzpostavili ravnotežje in izenačili na četrti točki (4:4). Serija neugodnih začetnih udarcev Videčnika je ponovno oddaljila oranžne zmaje (9:5). Sosa je z izjemnimi servisi približal odbojkarje Calcita na le točko zaostanka, kar je izzvalo reakcijo na klopi domačinov. Kök je z odličnim napadom poskrbel za prednost treh točk (19:16), nadaljeval pa izkušeni kapetan Gjorgiev z dvema doseženima točkama in prvo zaključno žogo zmajev (24:19). 34-letni makedonski korektor je z učinkovitim napadom kar sam zaključil niz v korist Ljubljančanov (25:22).

Tudi začetek tretjega niza je minil v znamenju odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so si z odličnimi obrambnimi akcijami in učinkovitim napadom priborili prednost štirih točk (8:4). Tudi nadaljevanje je minilo po notah ljubljanskih odbojkarjev, ki so bili na krilih izjemnega Gjorgieva korak pred tekmeci (17:12). Mašulović je s kar tremi uspešnimi napadi preko prvega tempa zagotovil neulovljivo prednost zmajev (23:16), Videčnik pa prav tako z napadom preko sredine odločil tretji niz v korist domačih odbojkarjev (25:19).

V četrtem nizu so Kamničani ponovno zaigrali bolje, menjava podajalca in korektorja se jim je obrestovala. Ravno mladi Mujanović je s silovitimi začetnimi udarci priboril prvo občutnejšo prednost za goste (10:13), na kar je sledil polminutni odmor na zahtevo Gačiča. Odbojkarji Calcit Volleyja so nadaljevali z odlično igro v bloku in si pred drugo polovico niza priigrali šest točk naskoka (11:17). Zmaji so se na koncu niza, ko so zaostajali že za pet točk (17:22), prebudili in z neugodnimi servisi Koncilje zaostanek izničili (22:22). V napeti končnici so slovenski prvaki prišli do popolnega preobrata in po odličnem bloku Videčnika  uspeli zmagati tekmo (27:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Pričakovali smo težko tekmo, saj je nasprotnik izjemno motivirano in kvalitetno moštvo Kamnika. V ekipi je bilo preveč nihanj v igri, kar moramo do četrtkove tekme izboljšati in biti še bolj osredotočeni skozi celotno srečanje.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikole Gjorgieva: »Težka, vendar zaslužena zmaga proti zelo dobri ekipi Calcita. Mi nismo bili na naši najvišji ravni igre, vendar vseeno uspeli zabeležiti novo zmago. Sedaj je čas, da misli osredotočimo na naslednjo tekmo, ko nas v četrtek čaka vedno boljša ekipa Maribora.«