Zvezdniška Perugia previsoka ovira za ACH Volley Ljubljana

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na uvodni tekmi skupinskega dela elitne Lige prvakov sta se v dvorani Pala Barton v italijanskem mestu Perugia pomerili ekipi Sir Sicoma Monini Perugia in ACH Volley Ljubljana. Prepričljivo, z rezultatom 3:0 je slavila zasedba iz Perugie, ki je v treh nizih nanizala kar 13 asov.

Perugia – športna dvorana Pala Barton, gledalcev: 1500, sodnika: Koen Luts (Belgija), Siniša Ovuka (Bosna)

Sir Sicoma Monini Perugia : ACH Volley Ljubljana 3 : 0 (19, 16, 19)

Sir Sicoma Monini Perugia: Giannelli, Herrera 11, Rychlicki, Leon, Piccinelli (L), Sole 9, Russo, Colao (L), Resende, Semeniuk 10, Plotnytskyi 15, Ropret 4, Cardenas 5, Mengozo 3.   Trener: Andrea Anastasi.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 9, Mašulović 5, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 3, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 9, Videčnik 1, Kök 4, Šen 3.  Trener: Radovan Gačič.

Zmaji so na uvodu tekme nudili dober odpor zvezdniški ekipi Perugie, ki je do občutnejše prednosti prišla na začetnem udarcu Plotnytskyija (13:10), na kar je reagiral trener Ljubljančanov Gačič s prvim polminutnim odmorom. To ni zaustavilo odličnega ukrajinskega sprejemalca, ki je nadaljeval s silovitimi servisi in nanizal še dva zaporedna asa (15:10). Kök z napadom in Koncilja z izjemnim blokom sta znižala zaostanek ljubljanskih odbojkarjev na dve točki (15:13). Trener gostov je po novem asu, tokrat Herrere ponovno posegel po prekinitvi. To ni ustavilo silovitega naleta domačih - niz je s močnim napadom zaključil Sole (25:19).

Na začetku drugega niza so odbojkarji Perugie po zaslugi izjemno močnih začetnih udarcev povedli s 7:3. Tudi po odmoru na zahtevo trenerja gostov se Herrera ni dal motiti in nadaljeval z odlični začetnimi udarci (10:3). Šen, ki je v igro vstopil namesto Köka je zmajem prinesel potrebno energijo in z uspešnim napadom ter takoj zatem še asom znižal zaostanek (14:9). Favorizirani odbojkarji Perugie so v drugem delu niza igrali v svojem ritmu in po varanju Ropreta bili prepričljivo boljši tudi v drugem nizu (25:16).

Na uvodu tretjega niza so boljše zaigrali gostje iz Ljubljane in po močnih servisih Šena povedli s 3:1. Dva učinkovita napada kapetana Gjorgieva sta zmaje oddaljila na tri točke prednosti (2:5). Domači odbojkarji so Ljubljančane ujeli na sedmi točki in prešli v vodstvo. Slovenski prvaki so izid izenačili na 14. točki, ko je izvrstno blokiral Mašulović. Sole je z vnovičnim asom na strani Perugie v zaključku tretjega niza povišal prednost na štiri točke (21:17), nekaj trenutkov kasneje pa je enako storil kubanski korektor Herrera za vodstvo 23:18. Tekmo je z 12 asom odbojkarjev Perugie odločil Cardenas (25:19).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Zgodilo se je ravno tisto, kar smo pričakovali, da se lahko zgodi. Nekako smo skozi celotno tekmo želeli, da do neke mere ukrotimo nasprotnikov servis. V tem elementu jim enostavno nismo uspeli parirati. Ko je prišlo do igre smo uspeli določene stvari tudi odigrati. Imajo eno najboljših sprejemalskih linij na svetu in tu se je delala razlika.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikola Gjorgieva: »Prva tekma v Ligi prvakov, katero smo na žalost izgubili proti ekipi Perugie. Preprosto so nas bombandirali z začetnimi udarci, tudi sami pa smo storili kar nekaj napak. Ekipa Perugie je najmočnejše moštvo v naši skupini, mi pa moramo čimprej rešiti zdravstvene težave, ki nas pestijo in gledati na naslednje tekme, ki nas čakajo. Ostajamo pozitivni, še naprej bomo trdo trenirali in se dobro pripravili, najprej za sobotno tekmo s Panvito, nato pa za novo tekmo Lige prvakov čez teden dni v domači dvorani.«

Izjava igralca A Sir Sicoma Monini Perugie, Gregorja Ropreta: »Ena szper tekma za nas. Dobili smo priložnost igralci, ki ne preživimo toliko časa na parketu, vendar smo dokazali, da gre za vrhunsko ekipo ter da imamo ogromno igralcev, ki lahko vsak trenutek vstopijo. Kar se tiče srečanja z ACH Volleyjem je res nekaj posebnega, saj imam veliko prijateljev tako iz reprezentance, kakor tudi iz kluba. Na začetku je bilo mogoče malo težko igrati proti njim, na koncu koncev smo vsi profesionalci in mislim, da smo lahko oboji zadovoljni.«