ACH Volley Ljubljana do prepričljive zmage na prvem polfinalnem obračunu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi polfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige smo v dvorani Tivoli spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in ekipo Hiše na Kolesih Triglav. Večkratni državni prvaki so upravičili vlogo favoritov in  slavili z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 110, sodnika: Kramar, Milojević.

ACH Volley Ljubljana : Hiša na Kolesih Triglav   3: 0 (19, 15, 18).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket , Mašulović, Todorović 5, Bošnjak, Koncilja 8, Šestan 9, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Videčnik 10, Kök 6, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 1, Nanut 7, Glamočanin, Tučen 2, Fajfar (L), Rotar, Snedec 2, Šikanič 1, Mali 6 , Adžović , Jovovič 10.   Trener: Sašo Rop.

Po uvodnih izenačenjih na prvih štirih točkah so prvi do občutnejše prednosti prišli domači odbojkarji, ki so s kapetanom Gjorgijevim na servisu povedli s 8:4. Sledila je pričakovana poteza trenerja gostov Saša Ropa, ki je posegel po odmoru. V drugi polovici niza so ljubljanski odbojkarji še naprej kazali premoč in z močnim napadom vodstvo povišali na šest točk (17:11). V končnici niza so si slovenski prvaki priborili prvo zaključno žogo, ki pa jo Koncilija z neuspešnim servisom ni izkoristil. Niz se je zaključil z rezultatom 25:19 v korist odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana.

Tudi v drugem nizu smo sprva spremljali precej izenačeno igro, nato pa so pobudo prevzeli oranžni zmaji, ki so po zaslugi Šestana prešli v vodstvo petih točk (12:7).  Nalet domačih se je v nadaljevanju le še stopnjeval, tolikšnega zaostanka pa odbojkarji Kranja niso več uspeli nadoknaditi. Videčnik je v končnici seta poskrbel za vodstvo devetih točk, niz pa se je po uspešnem servisu Todorovića zaključil na 15. točki. (25:15)

Vlogo favorita so domači odbojkarji uspešno zagovarjali tudi v tretjem nizu, v katerem so na prvi odmor odšli z vodstvom treh točk (8:5). Kranjčani so v nadaljevanju zaostanek uspešno lovili (16:14), kljub naporu in nekaj uspešnim točkam, pa niso pokazali dovolj za preobrat. V zaključku tekme so zmaji ponovno povišali vodstvo, kar je zadostovalo za miren zaključek prve polfinalne tekme. Po zapravljeni prvi zaključni žogi je tekma odločil kapetan Gjorgijeva v napadu (25:18).

Izjava kapetana ACH Volley Ljubljana, Nikole Gjorgieva: »Za nami je odlična prva polfinalna tekma, katero smo odigrali na visokem nivoju. Gostom iz Kranja nismo pustili dihati in tako je tudi prav. Sedaj se moramo dobro pripraviti za sobotno povratno tekmo, na kateri moramo ubrati enak pristop kot na današnji.«