ACH Volley Ljubljana dobil nasprotnike v elitni Ligi prvakov

Slika
ACH Volley Ljubljana

V Bruslju je potekal žreb elitne Lige prvakov, kamor se po letu premora znova vračajo večkratni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Kroglice so določile, da se bodo ljubljanski odbojkarji v skupinskem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja pomerili s tekmeci iz Nemčije, Italije ter Turčije.
Že v prvem krogu, ki bo potekal v začetku meseca novembra, oranžni zmaji odhajajo na gostovanje k sloviti Perugi, kjer podajalski par sestavljata najkoristnejši igralec ravno končanega svetovnega prvenstva Simone Giannelli ter slovenski reprezentant ter bivši igralec oranžnih zmajev, Gregor Ropret. Prvo tekmo na domačih tleh bodo večkratni udeleženci elitnega tekmovanja v sredini meseca novembra igrali proti ekipi SWD powervolleys iz nemškega mesta Düren, zatem pa gostili še turško ekipo Ziraat Bank iz Ankare.
Vtise po žrebu in znanih nasprotnikih je strnil trener Ljubljančanov, Radovan Gačič: »Kljub temu, da se ravno nahajamo na pripravljalnem turnirju v Mariboru, smo pogledovali tudi proti Bruslju in žrebu Lige prvakov. Po znanih nasprotnikih lahko samo potrdim, kar smo že večkrat omenili, da imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje Lige prvakov. Osnovni cilj ostaja vsaj tretje mesto v skupini, ki nam zagotavlja igranje v evropskih tekmovanjih pod okriljem CEV, seveda pa si želimo in stremimo za več.«

SKUPINA »E« 

ACH Volley Ljubljana (SLO)
SIR Safety Perugia (ITA)
SWD powervolleys Düren (GER)
Ziraat Bank Ankara (TUR)