ACH Volley Ljubljana dobil prvega nasprotnika v evropskih tekmovanjih

Slika
ACH zastava, Dvorana Tivoli

Na sedežu Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je potekal žreb za nastopanje v evropskih tekmovanjih. Žreb so spremljali tudi v taboru oranžnih zmajev, kjer s prevetreno ekipo optimistično zrejo v novo evropsko sezono – tokrat v tekmovanju Challenge Cup.

Oranžni zmaji se bodo v šestnajstini finala tekmovanja Challenge Cup pomerili proti ekipi VC Barkom-Kazhany Lviv. Ukrajinski predstavnik je ljubljančanom še dokaj neznan klub, saj se z njim še niso pomerili. Zagotovo je tukaj govora o kakovostnem nasprotniku, saj so v razmeroma kratki zgodovini kluba dvakrat osvojili naslov prvakov ter trikrat naslov pokalnih prvakov.

Ob znanem prvem nasprotniku v evropskih tekmovanjih in pričakovanjih je misli strnil tudi novi trener zmajev, Mladen Kašić: »Z razpletom žreba sem zadovoljen. Moramo se zavedati, da v tovrstnih tekmovanjih lahkih nasprotnikov ni. Pomembno je, da se z ekipo dobro pripravimo in gremo korak po koraku, saj praktično vsak krog omenjenega tekmovanja poteka na izpadanje.«

Sezona v evropskih tekmovanjih se za ACH Volley Ljubljana začenja konec novembra, ko se bodo v prvi tekmi šestnajstine finala pomerili v domači dvorani Hale Tivoli, nato pa teden dni kasneje igrali povratno tekmo v Ukrajini.