ACH Volley Ljubljana ekspresno preko Fužinarja

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 5. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo spremljali obračun na eni strani še neporaženih aktualnih državnih prvakov, odbojkarjev ACH Volley Ljubljana in na drugi strani odbojkarjev Fužinarja, ki v letošnji sezoni še niso uspeli zabeležiti prvenstvene zmage. Prepričljivo, s 3:0 so slavili ljubljanski odbojkarji in ostajajo na vrhu lestvice.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 30, sodnika: Novak, Vrenko.

ACH Volley Ljubljana : FužinarSijMetalRavne  3:0 (15, 19, 22).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 4, Šket 4, Mašulović 5, Todorović, Bošnjak 4, Koncilja 13, Šestan 8, Kovačič (L), Gjorgiev 7, Videčnik 1, Kök, Šen 8.   Trener: Radovan Gačič.

FužinarSijMetalRavne: Cafuta 10, Lednik, Knuplež (L), Ranc D, Bregar 4, Erpič 2, Makaš 9, Levar, Vučetić, Libnik (L), Plesec 9, Kasnik 1, Ranc V.   Trener: Bogdan Veličković.

Uvod srečanja je postregel s silovitim naletom odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so predvsem po zaslugi Koncilje hitro pobegnili tekmecem s Koroške (6:1). To je izzvalo reakcijo na strani gostov, ki so posegli po prvi prekinitvi. Zmaji so tudi v nadaljevanju dominirali v vseh elementih igre in po bloku kapetana Gjorgieva vodili že z devetimi točkami razlike (15:6). Odbojkarji Fužinarja vse do zaključka niza niso našli odgovora na igro domačih in prepričljivo izgubili niz na 15. točki.

Začetek drugega niza je ponudil boljši odpor gostov (5:5), ki so popravili sprejem in posledično lažje prihajali do uspešnih zaključkov v napadalnih akcijah. Kljub boljši igri na nasprotni strani so Ljubljančani po vnovičnem asu Koncilje povedli za tri (11:8), prednost pa ohranjali tudi v nadaljevanju. Dve novi neizsiljeni napaki na strani gostov sta pomenila povišanje prednosti na šest točk (21:15) in prekinitev na zahtevo trenerja Veličkovića. Niz se je zaključil po učinkovitem napadu mladega Šena (25:19).

Tokrat je začetek tretjega niza pripadel odbojkarjem Fužinarja, ki so povedli s 3:0, nakar je sledil polminutni odmor na zahtevo trenerja Gačiča. Zmajem je uspelo ujeti priključek na 10. točki in preiti v vodstvo. Trener gostov je skušal z odmorom še prebuditi odbojkarje s Koroške, vendar ljubljanski odbojkarji niso dopustili, da bi odbojkarji Fužinarji resno ogrozili prepričljivo zmago, ki jo je z napadom preko prvega tempa zagotovil danes najučinkovitejši igralec tekme Koncilja (25:22).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Zadovoljen sem s pristopom fantov in rezultatom. V prvih dveh nizih nasprotnik ni nudil odpora, v tretjem nizu pa smo si privoščili preveč lastnih napak in dopustili tekmecu, da je do sredine niza držal priključek. Sedaj je čas za malce počitka, nato pa odhod na prvi turnir lige Mevze v Waldviertel.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Klemna Šena: »Vesel sem za ponujeno priložnost in prepričljivo zmago na današnji tekmi. Imeli smo pravi pristop in večino časa prevladovali na igrišču. Sedaj nas čaka naporen ritem tekem, najprej v ligi Mevza, nato pa že težko pričakovan začetek Lige prvakov.«