ACH Volley Ljubljana izjemno prepričljiv na prvi četrtfinalni tekmi

Slika
ACH Volley Ljubljana

V dvorani Tivoli smo na prvi četrtfinalni tekmi spremljali dvoboj med domačo ekipo ACH Volley Ljubljana in ekipo FužinarSijMetalRavne. Gostje, ki so včeraj po pravi drami slavili proti ekipi Krke in si zagotovili nastope v prvi Sportklub odbojkarski ligi prihodnjo sezono, danes niso bili kos razpoloženim večkratnim državnim prvakom iz Ljubljane, ki so bili prepričljivo boljši z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Melavc, Kramar (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : FužinarSijMetalRavne  3:0 (9, 14, 12).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 6, Rutar 3, Mašulović 17, Todorović, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 11, Videčnik 3.   Trener: Mladen Kašić.

FužinarSijMetalRavne: Golob (L), Knuplež (L), Lednik 3, Fink, Ranc D. 2, Pušnik, Mori 3, Ranc V. 1, Makaš 1, Levar 1, Hribernik, Vučetić 3, Plesec, Kasnik.   Trener: Bogdan Veličković.

Uvod dvoboja je minil v znamenju oranžnih zmajev, ki so po uspešni seriji začetnih udarcev Šketa povedli za štiri točke (5:1). Še drugi Bistričan v ekipi, Videčnik, je nadaljeval s pritiskom preko servisa in prednost je vztrajno naraščala. Pri rezultatu 10:3 je bil trener gostov Velićković primoran vzeti prvi odmor. Zmaji, ki so bili po desetih dneh tekmovalnega premora lačni tekem, so nadaljevali v silovitem ritmu. Gjorgiev je z dvema asoma povišal prednost na velikih deset točk in izzval še drug odmor na zahtevo gostov. Tudi to ni pomagalo odbojkarjem Fužinarja, ki so imeli največ težav pri zaključevanju napadov. Po novem napadu Mašulovića je na semaforju dvorane Tivoli kazalo 20:5 in več kot jasno je bilo kdo bo osvojil prvi niz. Le tega je z blokom zaključil Mašulović (25:9).

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po vnovičnem bloku, tokrat Pokeršnika, povedli z 9:3 in prednost do sredine niza ohranili. V drugi polovici niza so Ljubljančani prestavili v prestavo višje in po asu Rutarja povedli z 21:13. Kapetan oranžnih zmajev Gjorgiev je z novim asom odločil zmagovalca drugega niza (25:14).

Še najbolj izenačen začetek smo spremljali v tretjem nizu, v katerem so se po začetnem vodstvu 7:3 ljubljanske ekipe, odbojkarji Fužinarja uspeli približati na le točko zaostanka (8:7). V nadaljevanju so Ljubljančani znova dokazali svojo kakovost ter kljub premešani postavi na parketu zanesljivo osvojili tudi tretji niz (25:12).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Najprej iskrene čestitke ekipi Fužinarja za uvrstitev v prvo ligo. Danes je bila za nas tekma enostavna, malce je temu pripomoglo tudi dejstvo, da je ekipa Fužinarja celotno srečanje igrala z drugo postavo. Verjamem v uspeh ACH Volleyja tudi v soboto pred polno dvorano na Ravnah.«