ACH Volley Ljubljana izjemno sezono kronal z 18. naslovom državnega prvaka

Slika
Finale državnega prvenstva

Na tretji tekmi sklepnega dejanja letošnje sezone v odbojki za moške sta se v dvorani Tivoli pomerila stara znanca odbojkarskih igrišč, ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Ljubljančani so izjemno sezono, v kateri so v domačem prvenstvu ostali neporaženi, kronali s prepričljivo zmago proti ekipi Calcit Volleyja s 3:0.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodnika: Miklošič, Novak (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley  3 : 0 (18, 20, 21)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 4, Rutar, Mašulović 4, Todorović 5, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Pokeršnik 11, Videčnik 8, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Calcit Volley: Kos 4, Hribar (L), Bregar 3, Purič, Kosmina, Gasparini 9, Klobučar 5, Siirila 1, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 4, Pavlović 11.  Trener: Matija Pleško.

Začetek srečanja je minil v znamenju domačih odbojkarjev, ki so na začetnem udarcu Gjorgieva povedli s 4:2. Razigrani kapetan oranžnih zmajev je bil na začetku srečanja vnovič najboljši mož na igrišču, saj je do osme točke (8:5) dosegel kar štiri sam. Videčnik je z dvema blokoma Gaspariniju poskrbel za povišanje prednosti na velikih pet točk, Todorović pa z asom za 13:7. Ljubljančani so še naprej vršili pritisk na začetnem udarcu, Šket je z asom pri rezultatu 16:8 izzval že drugo prekinitev na zahtevo gostov. Tudi v nadaljevanju se ni kaj dosti spremenilo – Kamničani so si privoščili preveliko število neizsiljenih napak in ljubljanski odbojkarji so se sprehodili do prvega niza, katerega je z izjemnim napadom zaključil nezaustavljivi Gjorgiev (25:18).

Drugi niz se je začel po notah odbojkarjev Calcit Volleyja, ki so povedli s 4:1 in tudi v nadaljevanju imeli pobudo. Pri rezultatu 9:13 je bil trener Kašič primoran vzeti prvi odmor, kateri je prebudil Ljubljančane, ki so izid po dveh učinkovitih napadih Gjorgieva na 17. točki izenačili. To je sprožilo reakcijo na klopi gostov in prekinitev na zahtevo Pleška. To ni zaustavilo oranžnih zmajev, ki so znatno izboljšali igro na sprejemu ter tako v končnico vstopili z minimalno prednostjo. Le to so v zaključku niza po bloku Mašulovića povišali na tri točke (23:20).  Vnovičen blok domačih je pomenil, da so zmaji osvojili tudi drugi niz (25:20).

Tretji niz so bolje odprli odbojkarji ACH Volleyja in na servisu Šketa povedli s 3:0. Po bloku Todorovića je na semaforju dvorane Tivoli kazalo 7:3 v korist domačih. Kljub visokem zaostanku Kamničani niso vrgli puške v koruzo in so zaostanek zmanjšali na le točko (10:9). Po novem učinkovitem napadu Gjorgieva so se zmaji ponovno uspeli oddaljiti (13:10), v nadaljevanju pa zagospodarili na domačem parketu Hale Tivoli in korakali proti zanesljivi zmagi tudi v tretjem nizu in s tem proti osvojitvi naslova državnih prvakov. V zaključku niza so Ljubljančani mirno in izkušeno tekmo pripeljali do konca ter prepričljivo osvojili tudi tretji niz (25:19).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Ne bi si mogel želeti lepšega zaključka resnično fenomenalne sezone, ki je za nami. Odigrati 55 tekem in na 54 tekmah zmagati je nekaj težko ponovljivega, zato se morda še ne zavedamo kaj vse nam je v letošnji sezoni uspelo. Imam izjemno ekipo, na katero sem zelo ponosen.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Alena Šket: »Izjemno dolgo, vendar hkrati tudi zelo uspešna sezona, v kateri smo osvojili vse zadane cilje. Sedaj je čas za malo slavlja, potem pa sledi počitek.«