ACH Volley Ljubljana kljub utrujenosti do zanesljive zmage na mestnem derbiju

Slika
ACH Volley Ljubljana

ACH Volley Ljubljana kljub utrujenosti do zanesljive zmage na mestnem derbiju

Na tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se na mestnem derbiju pomerili ekipi ACH Volleyja Ljubljana ter Črnuč. Na dvoboju, kjer so za izrazitega favorita veljali večkratni državni prvaki, smo videli prepričljivo zmago v domačem prvenstvu še neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja, ki so tekmece ugnali z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 85, sodnika: Mihajlo, Kramar.

ACH Volley Ljubljana : Črnuče 3:0  (20, 18, 18).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 1, Šket 7, Mašulović, Todorović, Bošnjak, Koncilja 10, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev, Videčnik 11, Kök 13, Šen 10.   Trener: Radovan Gačič.

Črnuče:  Kržič 7, Mihelčič 1, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik 4, Oman 2, Sešek 5, Marovt 5, Jančič 4, Valenčič 10, Ramšak, Češnovar.   Trener: Iztok Kšela.

Začetek srečanja ni ravno postregel z atraktivno igro, obe ekipi sta si privoščili veliko število neizsiljenih napak, predvsem na začetnih udarcih. Do občutnejše prednosti so prišli slovenski prvaki, razpoloženi Koncilja je z asom priboril tri točke prednosti (7:4). Mlada ekipa Črnuč je v nadaljevanju zaigrala bolje, s čvrstim blokom in močnim servisom so izid na 15. točki poravnali, kmalu zatem pa prešli v vodstvo (15:17). To je sprožilo reakcijo na klopi domačih in prekinitev na zahtevo trenerja Gačiča. Le-ta je predramila oranžne zmaje, ki so po seriji servisov Šena povedli z 20:18. Po napaki v napadu, sicer razigranega Valenčiča so domači odbojkarji vodili s tremi točkami (23:20), niz se je zaključil z napako na servisu Črnuč (25:20).

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju slovenskih prvakov, Koncilja je z dvema asoma poskrbel za vodstvo s 3:1, Kök pa v istem slogu nadaljeval za 9:6. Če sta bili ekipi še pri 14:14 izenačeni, je nadaljevanje potekalo po notah ACH Volleyja. Blestel je Kök s tremi zaporednimi točkami, zmaji pa z delnim izidom 6:0. To je zadostovalo za miren zaključek drugega niza, katerega so domači odbojkarji zmagali po napaki na servisu gostov (25:18).

V tretjem nizu smo videli popolno prevlado aktualnih državnih prvakov (12:5), gostje so si privoščili preveč napak, da bi lahko držali stik s tekmeci. Ko je Videčnik preko prvega tempa zaključil za 22:14 je bilo jasno, da bodo zmaji zabeležili še 15. zaporedno zmago v domačem prvenstvu. To so dosegli po novi napaki Črnuča

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Noge so bile pred današnjim obračunom že pošteno utrujene, vendar so se nam po bolezni v ekipo pridružili nekateri igralci. Zadovoljen sem s prikazanim, vendar je pred nami sedaj tisti pravi preizkus in ena pomembnejših tekem sezone v Turčiji.«