ACH Volley Ljubljana močnejši še za enega slovenskega reprezentanta

Slika
Alen Šket

V klubu ACH Volley Ljubljana z veseljem sporočamo, da se po 8 letih v zmajevo gnezdo vrača slovenski reprezentant Alen Šket. 33-letni Bistričan je za ACH Volley Ljubljana nastopal že med sezonama 2008 in 2013 ter s klubom praktično osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Tako je že v takratnem obdobju v klubu pustil neizbrisen pečat. Po dolgih letih igranja v tujini se je preteklo leto vrnil v Slovenijo in zaigral za ekipo Merkur Maribor, s katero je osvojil tudi naslov državnih prvakov in bil eden izmed ključnih mož na igrišču.

205 centimetrov visoki reprezentant, kateri je nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste že od leta 2006, je ob vrnitvi v Ljubljano delil zadovoljstvo in za klubsko stran izjavil: "Na ACH Volley me vežejo resnično lepi spomini. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da se vrnem v klub, kjer se je pravzaprav začela moja kariera.” Motivacije v prihajajoči sezoni mu ne bo manjkalo, saj kot pravi sam, še ni rekel zadnje besede v odbojki in si želi za ACH Volley Ljubljana ponovno osvajati lovorike, kar mu je tudi glavni cilj naslednje sezone. Ob tem je še dodal: "Res si želim, da bi ekipa delovala homogeno in, da bomo pokazali svojo kakovost na igrišču, kajti mislim, da bo prvenstvo še kakovostnejše, kot je bilo preteklo leto.”

Šket se je ob 13 osvojenih lovorikah (5-krat državni prvak, 5-krat pokalni prvak, 3-krat MEVZA prvak) z ACH Volleyjem Ljubljana veselil tudi zgodovinske uvrstitve na zaključni turnir Lige prvakov. V klubu ocenjujemo, da se je Šket vrnil ob pravem trenutku. Predsednik ACH Volley Ljubljana Rasto Oderlap je ob sklenitvi sodelovanja s Šketom povedal: "Z Alenom smo skupaj že preživeli res lepo ter uspešno obdobje, kjer smo se med drugim uvrstili na zaključni turnir Lige prvakov. Alen je tip igralca, kateri bo s svojim bogatim odbojkarskim znanjem in izkušnjami igral zelo pomembno vlogo tako na igrišču, kakor tudi v slačilnici. Prepričan sem, da se bomo skupaj z njim vrnili tam, kjer se počutimo najboljše - na vrh slovenske odbojke.”

Šket se trenutno z reprezentanco Slovenije nahaja na prizorišču elitne Lige narodov v Riminiju, kjer slovenske odbojkarje že jutri čaka zgodovinski nastop proti reprezentanci Srbije.

Alenu v klubu ACH Volley Ljubljana izrekamo dobrodošlico!