ACH Volley Ljubljana na domačih tleh do 40. zmage v sezoni

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se v športni dvorani Tivoli pomerila ACH Volley Ljubljana in Panvita Pomgrad. Ljubljanski odbojkarji so na tretji tekmi v zadnjih štirih dneh s kolektivno predstavo zabeležili že svojo 40. zmago zaporedno zmago v sezoni in še naprej ostajajo neporaženi.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Mohorčič, Novak.

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 3:0 (19, 18, 21).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 7, Rutar 1, Mašulović 10, Todorović 3, Peruničić, Okroglič 4, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik 9, Videčnik 6, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 5, McConnell 15, Drvarič 1, Vrabl (L), Radović 2, Rojnik 8, Lakner , Bedrač 3, Fužir 2, Novak, Hafner, Grabar.  Trener: Dejan Fujs.

Začetek tekme je minil v znamenju odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po uspešnih napadih Gjorgieva in Okrogliča ter bloku Videčnika povedli s 3:0. Po napaki na strani gostov, Vinkovič je poslal žogo v avt, in novem bloku domačih, tokrat je bil uspešen Gjorgiev, je prednost narasla na pet točk (6:1). Tudi v nadaljevanju niza so Ljubljančani zlahka prihajali do točk in pri rezultatu 9:3 je po prvi prvem odmoru posegel gostujoči strateg Fujs. Gostje iz Murske Sobote so začeli bolje servirati in po asu Rojnika zaostanek znižali na tri točke (11:8). Silovit zaključek Mašulovića preko prvega tempa je zmaje ponovno oddaljil pet točk prednost (14:9). V drugem delu uvodnega niza smo še naprej spremljali prevlado ACH Volleyja Ljubljana, ki so v končnico vstopili z zajetno prednostjo šestih točk, Mašulović pa je preko sredine zaključil niz v korist ljubljanske ekipe (25:19).

Uvod drugega niza je postregel z napakami na servisu pri obeh ekipah. Vse do sredine niza so imeli pobudo odbojkarji Panvite, ki so vršili pritisk preko začetnih udarcev in po bloku Vinkoviča povedli za tri (8:11). Po vodstvu gostov z 14:11 so se prebudili tudi oranžni zmaji, ki so najprej izid na 14. točki izenačili, po uspešnem varanju podajalca v vrstah ljubljanske ekipe Todorovića pa prešli v vodstvo (15:14). Gjorgiev je z uspešnim paralelnim napadom priskrbel vodstvo z dvema, Mašulović pa s tremi točkami razlike (17:20). Na to je sledila prekinitev na zahtevo gostov, ki pa ni obrodila sadov. Videčnik je z začetnimi udarci povzročal nemalo težav sprejemalcem Panvite, Gjorgiev pa z uspešnim napadom prednost povišal na 22:17. Niz se je v korist domače ekipe končal z asom nezaustavljivega makedonskega korektorja v vrstah domače zasedbe.

Tretji niz so bolje odprli gostje odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so povedli s 3:1, po bloku Radovića pa prednost še povišali (2:5). Trener Kašić je v tretjem nizu na igrišče namesto Videčnika in Šketa poslal Rutarja ter Köka. Oranžni zmaji so po začetnem zaostanku hitro vzpostavili ravnotežje ter izid izenačili na šesti točki. Po dveh izjemnih začetnih udarcih McConnella so se gostje ponovno oddaljili na tri točke (7:10) in na to je reagiral domači strateg Kašić. To je več kot očitno pomagalo domačim odbojkarjem, ki so po napadu Rutarja zaostanek na 11. točki izničili. Spremljali smo izenačeno nadaljevanje niza, v katerem so si ljubljanski odbojkarji uspeli priigrati prednost dveh točk (19:17), vendar so žilavi gostje uspeli izid poravnati. Pokeršnik je s prefinjenim udarcem uspel ponovno oddaljiti zmaje na dve točki (21:19), po napaki Vinkoviča pa je rezultat znašal 22:19. Ljubljančani so uspeli ohraniti prednost in po napadu Pokeršnika slavili tudi v tretjem nizu, in tako zabeležili še 40. zaporedno zmago v sezoni

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Še tretja tekma v štirih dneh je za nami in vse pohvale fantom za pristop in prikazano na igrišču. Panvita je pokazala, da gre za kakovostno zasedbo, vendar smo skozi celotno srečanje ostali dovolj zbrani, da smo slavili s 3:0. Sedaj je čas, da se popolnoma osredotočimo na zaključni turnir Mevze, ki nas čaka konec tedna.«