ACH Volley Ljubljana na krilih Gjorgieva uspešni tudi v Zagrebu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zaostali tekmi srednjeevropske lige MEVZA sta se še drugič v sezoni srečala stara znanca odbojkarskih igrišč, domača ekipe HAOK Mladost Zagreb ter ACH Volley Ljubljana. Po dveh izenačenih nizih so Ljubljančani v nadaljevanju prevzeli pobudo in zasluženo slavili z rezultatom 3:1.

Zagreb - športna dvorana Bojan Stranić, sodnika: Kuzmanovic, Ovuka (oba Bosna in Hercegovina).

HAOK Mladost Zagreb : ACH Volley Ljubljana   1 : 3 (-23,  27, -20, -16).

HAOK Mladost Zagreb: Višić 3, Repek (L), Jakopec, Nikačević 6, Jakoliš, Bakonji 1, Silva Franca 1, Jakovac 6, Vasko, Buša 17, Gajić 8, Smiljanic (L), Zeljković 14, Cvanciger 1.  Trener: Radovan Gačić.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 3, Rutar, Mašulović 10, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 10, Kovačič (L), Gjorgiev 26, Pokeršnik 4, Videčnik 8, Kök 7.  Trener: Mladen Kašić.

Razpoloženi Željković je najprej z uspešnim napadom ter nato še z asom poskrbel za odličen uvod Zagrebčanov ter vodstvo s 4:1. Z enako mero je na drugi strani odgovoril makedonski korektor v vrstah ACH Volleyja Ljubljana Gjorgiev, ki je prav tako z uspešnim napadom ter nato še z asom izid na četrti točki poravnal. Do prve občutnejše prednosti so oranžni zmaji prišli po dveh napakah korektorja Buše ter uspešnem napadu Šketa (7:10). Po seriji treh zgrešenih servisov na strani gostov se je odbojkarjem Mladosti uspelo približati na le točko zaostanka, na kar je po prvem odmoru posegel strateg gostujoče ekipe Kašić. V nadaljevanju so se odbojkarji ACH Volleyja na krilih razpoloženega Gjorgieva tekmecem ponovno uspeli oddaljiti (17:20). Polminutni odmor na zahtevo trenerja Gačića je domačim odbojkarjem pomagal, saj se jim je zopet uspelo vrniti v igro ter približati na točko zaostanka (19:20). V izenačeni končnici so več zbranosti pokazali ljubljanski odbojkarji in predvsem po zaslugi Gjorgieva, ki je v prvem nizu dosegel kar 10 točk uspeli uvodni set zmagati (23:25) .

Drugi niz so za razliko od prvega veliko bolje začeli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in po uspešnih napadih Videčnika, Gjorgieva in Šketa povedli za tri (1:4). V nadaljevanju sta ravno Šket in že večkrat omenjeni Gjorgiev bila med bolj prodornim v napadu in poskrbela za ohranitev vodstva. Nato so sledile minute odbojkarjev iz Zagreba, ki so na začetnem udarcu Nikačevića dosegli štiri zaporedne točke in prešli v vodstvo (16:15). V igro zmajev je namesto Šketa vstopil Okroglič, Videčnik pa je z uspešnim napadom poskrbel za izenačenje (16:16). Trener Kašić je bil pri zaostanku s 16:18 primoran poseči po odmoru, ki je zalegel, saj so oranžni zmaji izid na 18. točki izenačili. Gjorgiev je držal stik z vse bolj nevarnimi domačimi odbojkarji, Mašulović pa je s silovitim napadom poskrbel za vodstvo zmajev (20:21) ter polminutni odmor na strani Mladosti. V razburljivi končnici, v kateri sta obe ekipi pokazali vrsto lepih potez, so do prve zaključne žoge po uspešni akciji Gjorgieva prišli odbojkarji ACH Volleyja, vendar so v nadaljevanju s tremi zgrešenimi servisi zapored ponudili možnost tudi tekmecem, ki so po vnovični napaki Ljubljančanov osvojili niz (29:27).

Začetek tretjega niza se je začel po notah letos še nepremaganih odbojkarjev iz Ljubljane, ki so s serijo štirih zaporednih točk povedli s 6:2. To je sprožilo reakcijo na klopi domačih s polminutnim odmorom na zahtevo Gačića. Le-ta ni spremenila poteka igre, saj so zmaji še naprej prevladovali in prednost po atraktivnem zaključku Köka do sredine niza le še povišali (9:15). Z dvema silovitima napadoma Mašulovića za 19:12 je bilo dvomov o zmagovalcu drugega niza konec. Ta se je z napako Zagrebčanov zaključil na 20. točki.

Podobno kot v drugem in tretjem nizu so tudi v četrtem bolje začeli gostje ter povedli za tri točke (1:4). Da se ne bodo kar tako predali so v nadaljevanju pokazali tudi odbojkarji Mladosti ter na sedmi točki ujeli priključek in takoj zatem tudi povedli (8:7). Na to so odgovorili odbojkarji ACH Volleyja, ki so po uspešnem trojnem bloku prišli do prednosti treh točk (12:15), in sledila je prekinitev na zahtevo Zagrebčanov. Tokrat Ljubljančani niso dopustili, da bi domači odbojkarji še lahko zadihali. Po bloku Köka je bil niz pri rezultatu 22:14 praktično odločen. Kar sam ga je z asom zaključil Kök za novo, že 34 zaporedno zmago oranžnih zmajev.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Vedno je lepo igrati v Zagrebu, kjer nas je danes pričakala zelo zahtevna tekma in razigrani nasprotnik. Mi nismo bili danes pravi, saj smo imeli v prvih dveh nizih preveč padcev v igri, kar so odbojkarji Mladosti v drugem setu tudi izkoristili. Kljub temu smo se v nadaljevanju zbrali in zabeležili novo zmago, kar je zelo pomembno pred naslednjo tekmo, ki nas čaka na Portugalskem.«