ACH Volley Ljubljana nepreklicno prekinja sodelovanje z Danijelom Konciljo

Slika
ACH Volley Ljubljana

Iz tabora slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, so sporočili, da z današnjim dnem nepreklicno prekinjajo sodelovanje s 33-letnim slovenskim odbojkarskim reprezentantom, Danijelom Konciljo.

Razlog prekinitve je pozitiven test igralca na doping preverjanju po pokalni tekmi 6.3. v Mariboru. Igralec je o tem obvestil vodstvo slovenskih prvakov, ki je nemudoma odreagiralo in s Konciljo enostransko prekinilo pogodbo. Koncilja je bil pozitiven na prepovedano substanco Carboxy THC, kar je večini ljudi bolj znano kot marihuana.

V odbojkarskem klubu ACH Volley Ljubljana do tovrstnih zadev postopajo z ničelno toleranco in se od zadeve distancirajo. Športni direktor kluba Aleš Jerala je ob dogodku za klubsko spletno stran povedal: »Danijel nas je danes obvestil o pozitivnem testu na doping kontroli, ki se je odvijala po pokalni tekmi v Mariboru. Ob dejstvu, da v klubu do tovrstnih zadev nimamo tolerance je bila odločitev o prekinitvi sodelovanja jasna in hitra. O nadaljnjih postopkih ne bi želel govoriti, saj postopek s strani krovne antidoping organizacije še ni zaključen.«

Več informacij vezanih na položaj igralca in nadaljnjih postopkih bo znano v prihodnjem tednu.

Ekipa ACH Volley Ljubljana bo tako sezono zaključila z igralcem manj na položaju blokerja.