ACH Volley Ljubljana pred izjemno pomembnim obračunom s Turki

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 30. 11., ob 18. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka tretja tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov, na kateri se bodo pomerili s turško ekipo Ziraat Bank iz Ankare.

Turški odbojkarji so na dosedanjih dveh tekmah Lige prvakov zabeležila dva poraza, vendar v drugem krogu močno pretili zvezdniški ekipi Perugie ter dokazali izjemno kakovost, ki jo moštvo iz Ankare premore. Ekipa je sestavljeno iz večinoma turških igralcev, pri katerih izstopa 37-letni podajalec Arslan Eksi, ki je med drugim zbral tudi 80 nastopov za turško izbrano vrsto. Med štirimi tujci v ekipi Ziraata najbolj izstopa Wouter Ter Maat, nizozemski korektor, ki se po letošnjem svetovnem prvenstvu v odbojki za moške vnovič vrača v Ljubljano.

Odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana pred jutrišnjim obračunom čakata še dva treninga – danes v večernem terminu in jutri dopoldan.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorili trener Radovan Gačič in igralec, ki je štiri sezone igral ravno v Turčiji, Alen Šket.

Radovan Gačič: »Ena najpomembnejših tekem letošnje sezone je pred nami in temu primerno je tudi ozračje v garderobi. Igralci, kakor tudi strokovni štab smo polno motivirani, da na krilih navijačev pokažemo svojo najboljšo predstavo, saj bo le to zadostovalo za končni uspeh.«

Alen Šket: »Težko pričakovana tekma na domačih tleh za nas. Napetost pred obračunom se stopnjuje, saj se vsi zavedamo za kako pomembno tekmo gre. Turki so neugoden nasprotnik, to so dokazali na tekmi proti Perugii. Vendar tudi mi imamo svoje načrte, ki jih bomo pred polno dvorano Tivoli poskusili uresničiti.«