ACH Volley Ljubljana pred odločilno tekmo v Turčiji

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 25. 1., ob 18. uri po srednjeevropskem času odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka zadnja tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov, na kateri se bodo pomerili s turško ekipo Ziraat Bank iz Ankare. Tekma bo neposredno odločala o drugem mestu v skupini E in nadaljevanju nastopov v izločilnih bojih Lige prvakov. Poraženec bo z nastopi nadaljeval v drugorazrednem tekmovanju, pokalu CEV.

Tako slovenski prvaki, kakor tudi turški odbojkarji so na dosedanjih petih tekmah najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja zabeležili po dve zmagi in tri poraze. Na prvem medsebojnem obračunu v Ljubljani konec meseca novembra so pred polno dvorano Tivoli v tesnem obračunu slavili odbojkarji Ziraata, ki imajo sedaj prednost domačega terena, vendar to ne pomeni, da tudi Ljubljančani nimajo svojih načrtov. V Turčijo so v kompletni postavi prispeli v ponedeljek in opravili uvodni trening. Odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana pred jutrišnjim obračunom čakata še dva treninga – danes v večernem terminu in jutri dopoldan.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorili trener Radovan Gačič in igralec, ki je štiri sezone igral v Turčiji, Alen Šket.

Radovan Gačič: »Ena najpomembnejših tekem letošnje sezone je pred nami in temu primerno je tudi ozračje v garderobi. Zavedamo se kaj prinaša zmaga in kaj prinaša poraz, in delamo vse v smeri, da bomo zadovoljni zapuščali Ankaro. Računam na to, da bomo partijo iz Ljubljane jutri uspeli nadgraditi in odpravili napake s prvega obračuna z Ziraatom.«

Alen Šket: »Težko pričakovana tekma, ki bo odločala o naši nadaljnji evropski poti v tej sezoni. Turki so neugoden nasprotnik, to so dokazal tudi v Ljubljani, še toliko bolj pa če igrajo na domačih tleh. Igrati moramo zbrano in verjeti v končni uspeh.«