ACH Volley Ljubljana pred zadnjo domačo tekmo v Ligi prvakov z novimi močmi

Slika
ACH Volley Ljubljana

Za aktualne državne in pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana se s sredino tekmo proti italijanskim prvakom Trentino Itas nadaljuje elitna liga prvakov. Oranžni zmaji, ki nastopajo v skupini B, so na dosedanjih štirih tekmah v t.i. skupini »smrti« zabeležili prav toliko porazov. Vendar motivirana ljubljanska zasedba pred novim odbojkarskim praznikom v dvorani Tivoli obljublja boj za vsako točko in atraktivno odbojko.

Ljubljančanom gre v domačem prvenstvu zaenkrat vse po načrtih in po končanem rednem delu zasedajo prvo mesto. Na 14 tekmah so zabeležili 13 zmag in en poraz. Aktualni italijanski prvaki Trentino Itas so tudi v letošnji sezoni v domačem prvenstvu nezaustavljivi. Trenutno zasedajo sam vrh lestvice in so na 12 tekmah zabeležili 11 zmag.

Ekipa se je po odhodu Mejala, ki je s klubom sporazumno prekinil pogodbo v mesecu novembru, okrepila na mestu podajalca. V oranžno gnezdo prihaja srbski podajalec Ivan Marković. 24-letni podajalec, ki je do prihoda v Ljubljano igral za ciprsko ekipo Nea Salamina Famagusta, bo tako do konca sezone zapolnil manjkajočo vrzel na mestu podajalca. Poleg Markovića pa se je vodstvo slovenskih državnih in pokalnih prvakov dogovorilo tudi s korejskim igralcem Min-Geun Songom, ki sicer z ekipo trenira že dalj časa, sedaj pa je do konca sezone tudi uradno postal član ACH Volleyja Ljubljana.

Izjava trenerja Radovana Gačiča pred tekmo Lige prvakov: "Zavedamo se, da je Trentino ekipa, ki letos cilja na najvišja mesta v Ligi prvakov in so pred tekmo v Tivoliju v vlogi izrazitega favorita. Kljub temu želimo prikazati kar se da dobro igro in tekmo odigrati na visokem nivoju. Trentino je ekipa pri katerih si ne smemo dovoliti niti najmanjših padcev koncentracije v igri in k temu moramo strmeti. Ekipi sta se pridružila dva nova obraza, na položaju prostega igralca in podajalca. Ekipa bo s tem dobila potrebno svežino ter prav tako širino.  Vsekakor si želim, da bi v sredo zvečer spremljali atraktivno odbojko in vnovič izjemno kuliso pred polno Halo Tivoli.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Matica Videčnika: "Zadnja domača tekma lige prvakov na domačih tleh v Hali Tivoli, kjer ponovno pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za dober odpor proti italijanski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim da smo imeli dovolj časa za počitek in kakovostne treninge, tako da tekmo pričakujemo pozitivno naravnani.«