ACH Volley Ljubljana proti sloviti Perugii za uvod v Ligo prvakov

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 9. 11., ob 20.00 odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka prva tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov, na kateri se bodo pomerili z enim najboljših moštev na svetu, italijansko Sir Sicoma Monini iz Perugie.

Oranžni zmaji so na gostovanje odšli v ponedeljek, po še zadnjem opravljenem dopoldanskem treningu v Hali Tivoli, od koder so z avtobusom potovali do Perugie.

Stanje v ekipi Ljubljančanov je brez posebnosti, saj so trenerju Gačiču na voljo vsi igralci. Prvi preizkus dvorane odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka na današnjem večernem treningu, jutri v dopoldanskem terminu pa bodo imeli še drugi trening pred večerno tekmo.

Nasprotnik, ekipa Sir Sicoma Monini Perugia ima v svojih vrstah številne zvezdnike, med drugim najkoristnejšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva, ki sta ga gostila Slovenija in Poljska, Simonea Giannellija, kubanskega sprejemalca s poljskim potnim listom Wilfreda Leona ter Kamila Semeniuka, najkoristnejšega igralca lanske izvedbe Lige prvakov. V ekipi iz osrednje Italije igra tudi slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret, ki je v preteklosti zastopal barve ACH Volleyja.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorili trener Radovan Gačič in prosti igralec Jani Kovačič.

Radovan Gačič: »Zavedamo se, da je Perugia izrazit favorit na uvodni tekmi Lige prvakov. Ravno zato lahko igramo sproščeno in pokažemo svojo najboljšo igro. Kaj bo to pomenilo pri končnem izidu pa bomo videli jutri.«

Jani Kovačič: »Začenja se najelitnejše tekmovanje v klubski odbojki, ki ga že z veseljem pričakujemo. V mesecu novembru nas čakajo kar tri izjemno pomembne tekme v Ligi prvakov, od tega dve doma pred našimi navijači.