ACH Volley Ljubljana še do druge zmage v manj kot 24 urah

Slika
Zmaga

V 8. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se drugič v letošnji sezoni pomerili ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Panvita Pomgrad. Naporen ritem ter druga tekma v manj kot 24 urah in peta tekma v desetih dneh ljubljanskim odbojkarjem ni preprečila vnovičnega zmagoslavja oranžnih zmajev.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Klinar, Markelj.

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 0:0 (23, 18, 17).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 5, Rutar 1, Mašulović 8, Todorović, Peruničić, Okroglič 7, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik, Videčnik 7, Kök 3.  Trener: Mladen Kašić.

Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 4, McConnell 11, Drvarič 1, Vrabl (L), Radović 3, Rojnik 9, Lakner 7, Bedrač 1, Fužir, Novak (L), Hafner.  Trener: Dejan Fujs.

Začetek tekme je minil v znamenju gostov iz Murske Sobote, ki so z odličnim blokom ter močnimi začetnimi udarci presenetili favorizirane Ljubljančane in povedli z rezultatom 7:1. Na to je reagiral domači strateg Kašić ter posegel po minuti odmora. To ni ustavilo naleta Panvite Pomgrad, ki je nadaljevala s poletno igro in ohranjala vodstvo (3:9). Vedno bolj prebujeni pa so delovali tudi odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so popravili učinkovitost v napadalnih zaključkih in začeli bolje servirati. Pri rezultatu 9:12 je nalet oranžnih zmajev z minuto odmora prekinil trener Panvite, Fujs. Gostom je zopet uspelo pobegniti po neugodnih začetnih udarcih Laknerja (11:15) in to prednost so ohranjali tudi v nadaljevanju niza (13:18). Ljubljančani so kljub visokem zaostanku strnili vrste in začeli prednost vztrajno topiti. Po asu in takoj zatem uspešnem zaključku razpoloženega Gjorgieva je oranžnim zmajem uspelo zaostanek na 22. točki izničiti. Ljubljanski odbojkarji so v končnici uspeli dokončno preobrniti izid in po uspešnem zaključku Mašulovića zmagali uvodni niz (25:23).

Tokrat so v drugi niz veliko bolje vstopili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in hitro povedli za štiri točke (5:1). To je sprožilo reakcijo na klopi gostov iz Murske Sobote po minuti odmora, ki pa ni ustavila vse boljše igre domačih odbojkarjev, ki so višali prednost (8:3). Sledile so minute gostov, ki so se kaj hitro približali oranžnim zmajem na le točko zaostanka (10:9), vendar so imeli večkratni državni prvaki na to odgovor. Sprva so povedli za štiri (15:11), nato pa po seriji uspešnih začetnih udarcev razigranega Okrogliča že za neulovljivih sedem točk (19:12). V igri Panvite Pomgrad se je prikradlo preveliko število neizsiljenih napak, kar je botrovalo h gladki zmagi Ljubljančanov v drugem nizu, ki se je končal po vnovični napaki gostov (25:18).

Tudi uvod tretjega niza je minil po notah domačih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so povedli s 5:1. Tokrat so gostje imeli takojšen odgovor in prednost ljubljanskih odbojkarjev izničili (5:5). Vendar je bilo to tudi edino izenačenje v tretjem nizu, saj so v nadaljevanju niza na igrišču zagospodarili oranžni zmaji in stvari vzeli v svoje roke. Vseskozi so nadzorovali potek igre in v zaključek niza vstopili z visoko prednostjo (23:16). Po napaki gostov se je tudi tretji niz končal v korist Ljubljančanov, ki so tako dosegli že 8. zaporedno zmago v državnem prvenstvu.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Po včerajšnjem gostovanju v Gradcu so bile danes noge težke. To je pokazal tudi začetek tekme, kjer nismo delovali zbrano. Da ima ekipa karakter smo pokazali v nadaljevanju tekme, ko smo postajali vse boljši. Sedaj je čas za malo počitka in pripravo na naslednje tekme, ki nas čakajo.«