ACH Volley Ljubljana suvereno v polfinale Pokala Slovenije

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije sta se še tretjič v manj kot mesecu dni pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Fužinarja. Tudi tokrat so aktualni pokalni prvaki upravičili vlogo favoritov in tekmece odpravili po dobri uri igre z rezultatom 3:0.

Ravne – OŠ P. Voranc,  gledalcev: 100, sodnika: Goznik, Tovornik.

FužinarSijMetalRavne : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-11, -17, -20)

FužinarSijMetalRavne: Lednik, Križanič, Ranc D. 5, Bregar 1, Erpič 2, Makaš 3, Levar, Hribernik (L), Vučetić, Libnik (L), Plesec 4, Kasnik, Jelić 1, Ranc V. 10.   Trener: Bogdan Veličković.

ACH Volley Ljubljana: Mejal 6, Šket, Mašulović 4, Todorović, Bošnjak, Koncilja 6, Šestan 4, Kovačič (L), Gjorgiev 11, Videčnik 11, Kök 10, Šen 7.   Trener: Radovan Gačič.

Aktualni pokalni prvaki so že na samem uvodu srečanja z dvema napadoma Mašulovića in blokom Gjorgieva (0:3) dali vedeti tekmecu, da jih zanima samo prepričljiva zmaga. Razpoloženi Ljubljančani so narekovali ritem igre, kateremu domači odbojkarji Fužinarja niso sledili. Kök je najprej z blokom, potem pa s kar tremi zaporednimi asi poskrbel za neulovljivo prednost devetih točk (17:8). Do konca niza so domači vknjižili le še tri točke, niz se je ekspresno končal na 11. točki v prid ljubljanske ekipe.

V drugem nizu odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana niso popuščali, Šen je z dvema učinkovitima napadoma poskrbel za vodstvo s 7:4. Perspektivni Logatčan je bil razigran tudi v nadaljevanju niza in dosegel as za 19:14. Set je v prid Ljubljančanov z dvema silovitima napadoma preko prvega tempa odločil Koncilja (17:25).

Še najbolj izenačen uvod smo spremljali v tretjem nizu, v katerem so odbojkarji Fužinarja držali priključek s slovenskimi prvaki vse do 12.točke, nato pa so oranžni zmaji ponovno prestavili v prestavo višje in si z asom Mejala priigrali prednost treh točk ter imeli niti igre v svojih rokah. Šestan, ki se vrača po poškodbi ramena je s tremi zaporednimi točkami v napadu poskrbel, da se odbojkarji Fužinarja niso resneje približali (18:22). Tekmo je v korist ACH Volleyja z uspešnim blokom zaključil Koncilja (20:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Glede na to, da smo se s Fužinarjem pomerili še tretjič v manj kot mesecu dni se ekipi zelo dobro poznata. Danes smo vse, kar smo si zadali opravili odlično in imeli tekmo vseskozi pod nadzorom, za kar igralcem čestitam. Sedaj je čas za malce oddiha, nato pa turnir srednjeevropske lige v Amstettnu konec meseca.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Filipa Šestana: »Odlična predstava vseh, ki smo stopili na parket proti domači zasedbi Fužinarja. Veseli me, da se vračam po neugodni poškodbi ramena in da je stanje iz dneva v dan boljše. Nadaljevati moramo z igro, ki jo kažemo v zadnjem obdobju, saj bomo imeli tako še veliko razlogov za veselje.«