ACH Volley Ljubljana tudi iz Kranja zelo prepričljivo

Slika
ACH Volley Ljubljana

Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-17, -24. -11)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Pušnik 6, Nanut 2, Tučen 5, Bregant, Godnič 5, Libnik (L), Snedec 1, Mali 1, Štembergar Zupan 9, Šikanič 1, Maček 5, Kumer (L).   Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 2, Šket 8, Rutar 5, Mašulović 10, Todorović, Peruničić, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Pokeršnik 5, Kök 1.   Trener: Mladen Kašić.

V 3. krogu Sportklub prve odbojkarske lige smo v Kranju spremljali obračun med še neporaženo ekipo ACH Volleyja Ljubljana ter ekipo Hiše na kolesih Triglav, ki je lovila svojo prvo zmago v prvenstvu. Boljši so bili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so z rezultatom 3:0 slavili tretjo zaporedno zmago v prvenstvu.

Začetek tekme je minil v znamenju gostov iz Ljubljane, ki so po asu Rutarja povedli za štiri točke (1:5). Tudi v nadaljevanju niza so imeli glavno besedo na igrišču večkratni državni prvaki, ki so bili boljši v vseh prvinah odbojkarske igre, in si po uspešnem napadu Mašulovića preko prvega tempa priigrali prednost petih točk (10:15). Oranžni zmaji so stopnjevali ritem igre in prednost je samo še naraščala. Pri rezultatu 13:19 je po drugi minuti odmora posegel trener Kranjčanov, Rop. To pa ni ustavilo oranžnih zmajev, ki so predvsem z dobro igro v blok – obrambi povzročali nemalo težav pri zaključevanju napadov nasprotnikov iz Kranja. Po napaki Malija v napadu se je prvi niz zaključil v korist Ljubljančanov z rezultatom 17:25.

V drugem nizu smo spremljali veliko bolj izenačen začetek (4:4). Odbojkarji Triglava so se prebudili, zmanjšali število napak ter bili enakovreden tekmec. Tudi v nadaljevanju smo videli vse boljši odpor domačih odbojkarjev, ki so prešli v vodstvo dveh točk (13:11). Po uspešnem bloku Videčnika in izenačenju na 14. točki je v vrsti oranžnih zmajev prišlo do menjave na poziciji podajalca, in sicer je Todorovića zamenjal mladi Pernuš, ki je takoj po vstopu dosegel blok in povedel ekipo v vodstvo. Nobeni ekipi si ni uspelo priigrati večje prednosti, in vse do 20. točke smo spremljali izenačen dvoboj. V končnico so bolje vstopili Ljubljančani, ki so si po silovitih začetnih udarcih Šketa izborili prednost treh točk (20:23), kar pa ni bilo dovolj za miren zaključek končnice. Odbojkarjem Hiše na kolesih Triglav je z borbeno igro uspelo ujeti priključek na 23. točki. Oranžni zmaji so v napetem zaključku niza izkoristiti drugo zaključno žogo in po uspešnem napadu Mašulovića zaključili niz (24:26).

Začetek tretjega niza je bil bolj podoben tistemu začetku iz prvega, ko so oranžni zmaji zelo hitro povedli. Pri rezultatu 2:5 je reagiral domači strateg Rop ter vzel minuto odmora. To ni zaustavilo naleta gostujočih odbojkarjev, ki so po dveh zaporednih asih korektorja Gjorgieva povedli za kar sedem točk (2:9). Strateg ACH Volleyja Ljubljana, Kašič, je posegel po menjavah, in sicer je v igro namesto Šketa in Pokeršnika poslal Köka ter Okrogliča, kateri je kaj kmalu dosegel as in vodstvo povišal na 3:11. Tudi premešana zasedba oranžnih zmajev je le še večala prednost in upravičila pričakovanja strokovnega štaba gostujoče ekipe. Po vnovičnem asu razigranega Gjorgieva ni bilo več dvomov o zmagovalcu tekme. Oranžni zmaji so navdušili z atraktivnimi potezami in tekmo po vnovičnem asu najučinkovitejšega igralca tekme, Gjorgieva, zaključili na 11 točki.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikole Gjorgieva: »Jasno je bilo, kdo je bil danes favorit, vendar smo to morali dokazati tudi na igrišču. Tekmo smo odprli odlično in imeli vse pod kontrolo. V drugem nizu je bilo na naši strani preveč napak, in tekmecu smo dovolili, da je bil nevaren vse do konca. V nadaljevanju smo postavili stvari na svoje mesto in zasluženo zmagali.«

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Danes smo bili večino tekme suvereni. Prevladovali smo v vseh elementih igre in predvsem v prvem ter tretjem nizu imeli stvari pod kontrolo. Medtem ko smo v drugem nizu tekmecem iz Kranja dovolili, da so se razigrali in pretili vse do konca niza. Veseli me, da nadaljujemo niz zmag, ki ga bomo poskusili podaljšati tudi na naslednjih dveh gostovanjih na Slovaškem.«