ACH Volley Ljubljana tudi po 11. krogih ostaja neporažen

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 11. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v  dvorani Tivoli spremljali obračun med še neporaženo ekipo ACH Volley Ljubljana in ekipo Hiše na Kolesih Triglav, ki so na prvem obračunu v Kranju prikazali odlično predstavo in zmajem odščipnili točko. Na današnjem obračunu smo videli boljšo igro Ljubljančanov, ki so zabeležili novo, 11. zaporedno zmago v državnem prvenstvu in ostajajo trdno na vrhu lestvice.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 85, sodnika: Perčič, Pajnik.

ACH Volley Ljubljana : Hiša na kolesih Triglav   3: 1 (18, -23, 14, 19).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 1, Šket 3, Mašulović 13, Todorović 2, Bošnjak 6, Koncilja 9, Šestan (L), Kovačič (L), Gjorgiev 13, Videčnik 5, Kök 7, Šen 7.  Trener: Radovan Gačič.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 3, Nanut 14, Glamočanin, Tučen 6, Fajfar (L), Rutar (L), Šikanič 3, Mali 9, Jovovič 27.   Trener: Sašo Rop.

Ljubljanski odbojkarji so na krilih razpoloženega Bošnjaka odlično otvorili tekmo in povedli z rezultatom 8:5. Odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav so v nadaljevanju zaigrali bolje in po bloku Šikaniča na 13. točki izenačili, Mali pa je z učinkovitim napadom poskrbel za prvo vodstvo Triglavanov (13:14). Odbojkarji ACH Volleyja so z močnimi začetnimi udarci v nadaljevanju prešli v vodstvo. Videčnik je z blokom priigral prvo zaključno žogo, ki so jo zmaji izkoristili po napaki Jovovića v napadu (25:18).

V drugem nizu so pobudo prevzeli gostje iz Kranja in z izjemno borbeno igro povedli za štiri točke (6:10). Domači trener Gačič je posegel po menjavi in v igro poslal Köka, ki je z asom zmanjšal zaostanek na dve (10:12). Jovovič je v drugi polovici niza z asom poskrbel za vodstvo 16:12. Ko je Tučen dosegel nov as odbojkarjev Kranja za vodstvo s šestimi točkami (15:21) so se gostje preveč sprostili, kar so oranžni zmaji izkoristili in se približali na le točko zaostanka (20:21). V napeti končnici sta bili ekipi poravnani na 23. točki, na koncu pa so bili bolj zbrani Triglavani, ki so po napaki domačih odbojkarjev zmagali niz z rezultatom 25:23.

Tretji niz se je začel po željah ljubljanskih odbojkarjev, dva uspešna napada mladega Šena, ki je v igro zmajev prinesel energijo in razpoloženi kapetan Gjorgiev je pomenilo prednost sedmih točk (15:8) in zanesljivo vodstvo. Tudi prekinitev na zahtevo Ropa ni spremenila stanja na igrišču, Todorović je z odličnim blokom za osem točk prednosti, Kök pa nadaljeval s silovitimi začetnimi udarci.

Četrti niz so s tremi zaporednimi točkami odprli gostje, vendar so zmaji kaj hitro izenačili na šesti točki. V nadaljevanju so slovenski prvaki nanizali kar tri bloke, v glavni vlogi pa odlični Mašulović.  V drugi polovici niza so bili odbojkarji ACH Volleyja za stopnjo boljši nasprotnik in se po bloku Mejala zasluženo veselili nove prvenstvene zmage (25:19).    

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Radovan Gačič: »Da je ekipa Kranja lahko zelo nevarna smo na prvem obračunu letošnje sezone občutili na lastni koži zato smo tudi tokrat pričakovali težko tekmo. Po izgubljenem nizu smo z nekaj menjavami uspešno spremenili potek tekme in se zasluženo veselili nove zmage. Sedaj je ponovno čas za Ligo prvakov in potovanje v Nemčijo.«