ACH Volley Ljubljana tudi uradno v elitni Ligi prvakov

Slika
ACH Volley Ljubljana

Iz sedeža Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so objavili kvote za evropska klubska tekmovanja v prihajajoči sezoni. Tako je sedaj še uradno potrjeno, da bodo v najelitnejšem tekmovanju Ligi prvakov nastopili tudi aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Oranžni zmaji imajo tako poleg preostalih 17 ekip že zagotovljeno mesto v glavnem delu lige, medtem ko se bo za preostala mesta borilo še 47 ekip.

Tako se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana po enoletnem nastopanju v pokalu CEV Challenge, v katerem so s tretjim mestom dosegli enega večjih uspehov slovenske klubske odbojke, vračajo v elitno Ligo prvakov.

Ob današnji potrditvi iz Luksemburga je za klubsko spletno stran izjavo podal tudi novi trener zmajev, Radovan Gačič: »Vsekakor imamo veliko željo in motivacijo po igranju v Ligi prvakov, saj bo ACH Volley vnovič tekmoval z najboljšimi ekipami na svetu. Upamo na ugoden žreb in želimo mešati štrene favoritom, tako da bomo samozavestno vstopili v tekmovanje.«