ACH Volley Ljubljana tudi v tretje boljši od Kamničanov

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se na derbiju udarila domači Calcit Volley in še v prvenstvu neporažen ACH Volley Ljubljana. Z izjemo prvega niza, v katerem smo spremljali razburljivo končnico, so  bili Ljubljančani izrazito boljši nasprotnik in slavili z rezultatom 3:0 v nizih.

Kamnik – športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Jovanovič, Milojevič (oba Slovenija).

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-26, -20, -22)

Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar 5, Purič 2, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirila 3, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović  4, Pavlović 9.  Trener: Matija Pleško.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 6, Rutar, Mašulović 7, Todorović 4, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 8, Videčnik 8, Kök 2.  Trener: Mladen Kašić.

Uvod srečanja je pripadel domačinom, ki so z asom Siirile povedli za tri tičke (5:2), vendar je ljubljanski ekipi kaj hitro uspelo vzpostaviti ravnotežje na parketu športne dvorane Kamnik. Mašulović je z napadom preko sredine izid poravnal na 10. točki, Todorović pa nato z blokom povedel oranžne zmaje v vodstvo (11:12).  Kamničani so na servisu Gasparinija našli odgovor (13:12) in tudi v drugi polovici niza imeli manjšo pobudo in prednost točke ali dveh (18:16). Mašulović je vnovič prebil kamniški blok in izid na 18. točki izenačil. Zatem je reagiral trener domačih Pleško in vzel polminutni odmor. Pri rezultatu 20:19 v prid odbojkarjev Calcit Volleyja pa je po prvi prekinitvi posegel tudi trener Kašić. V končnici smo spremljali izjemno izenačen boj za vsako točko, prvo zaključno žogo domačinom pa je z uspešnim napadom priskrbel Klobučar, vendar so se zmaji ubranili. V dramatičnem zaključku niza so bili Kamničani s tremi zaključnimi žogami že zelo blizu zmagi, vendar je Todorović z izjemnim solo blokom prinesel preobrat, v katerem so Ljubljančani po vnovičnem bloku slavili z rezultatom 28:26.

Na servis Todoroviča so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bolje vstopili v drugi niz in povedli za dve točki (7:9). Izjemna obramba libera Kovačiča, katero je z uspešnim napadom vnovčil Pokeršnik je zmaje še izdatneje oddaljila na tri točke prednosti (8:11). Z uspešno serijo začetnih udarcev Videčnika so Ljubljančani pobegnili na velikih šest točk (9:15) ter prednost ohranili tudi v drugi polovici niza. Pokeršnik je najprej z napadom ter nato še z blokom priigral neulovljivo prednost (16:22). Prvo zaključno žogo je z napadom priskrbel Mašulović, drugo pa vnovčil razpoloženi Pokeršnik za osvojitev drugega niza v korist ljubljanske ekipe (20:25).

V tretjem nizu so imeli začetno pobudo odbojkarji Calcit Volleyja (4:2), vendar so Ljubljančani z uspešnim varanjem Todorovića na peti točki izenačili. Purič je z asom poskrbel za novo vodstvo z dvema točkama, Klobučar pa z napadom povišal na tri (10:7). Sledila je reakcija na klopi gostujoče ekipe in odmor, ki ni bistveno spremenil stanja na terenu. Pri rezultatu 14:10 je moral zaradi bolečin v levem gležnju igrišče zapustiti kapetan Gjorgiev, katerega je zamenjal Šket, ki se znajde tudi na korektorskem položaju. Zmaji so se počasi, vendar vztrajno približevali domačim odbojkarjem in pri rezultatu 18:16 je prekinitev zahteval trener Calcita Pleško. Gostje iz Ljubljane so stopnjevali ritem in na krilih Šketa na 19. točki ujeli domačine, po napaki Pavloviča v napadu pa povedli (19:20). To je pomenilo še drugi polminutni odmor na zahtevo Pleška. V končnici so si odbojkarji Calcit Volleyja privoščili preveč neizsiljenih napak, na drugi strani pa so ljubljanski odbojkarji dokazali zakaj so letos še edina neporažena ekipa v slovenskem prvenstvu in z napadom Köka tekmo zmagali s prepričljivih 3:0 v nizih.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Vedeli smo, da se ekipa Kamnika vedno bolj dviga v formi, kar so dokazali na prejšnji tekmi proti Mariboru. Zato smo morali biti danes popolnoma osredotočeni in zbrani. V prvem nizu smo imeli nekaj težav, potem pa stopnjevali ritem igre ter zasluženo prišli do nove zmage.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča: »Nazadnje, ko smo gostovali v Kamniku smo popolnoma dominirali in slavili z rezultatom 3:0. Danes smo pričakovali težjo tekmo, saj so odbojkarji Calcita v zadnjem obdobju prikazali dobro odbojko. Veseli me, da smo z izjemo prvega niza, stvari imeli pod kontrolo in prepričljivo zmagali.«