ACH Volley Ljubljana upravičil vlogo favorita

Slika
ACH Volley Ljubljana - Panvita Pomgrad

Panvita Pomgrad : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-26, -22, -16)

Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 11, McConnell 15, Drvarič 4, Vrabl (L), Radović, Rojnik 7, Flisar, Lakner 4, Bedrač, Fužir 4, Novak (L), Hafner 1, Grabar.  Trener: Dejan Fujs.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 11, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 1, Kovačič (L), Gjorgiev 11, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so novo sezono v Sportklub prvi odbojkarski ligi otvorili z zmago na gostovanju v Murski Soboti proti tamkajšnji ekipi Panvite Pomgrad.

Začetek tekme je minil izenačeno. Ljubljančanom je po bloku podajalca Vuka Todorovića prvič uspelo priigrati prednost dveh točk (5:7). V naslednji točki so oranžni zmaji, po napaki mladega Fužirja, prednost povečali na tri točke (5:8). Trener domačih, Dejan Fujs, je bil tako primoran poseči po minuti odmora, ki je odbojkarjem Panvite koristila, saj so z dvema zaporednima asoma kapetana Drvariča na 12 točki ujeli gostujočo ekipo in poslali jasno sporočilo, da se ne bodo predali tako zlahka. Borbeni domačini so držali priključek vse do zaključka niza. Predvsem po zaslugi novinca v ekipi Panvite Pomgrad, korektorja  McConnella, ki je z odličnimi servisi in napadi poskrbel, da so odbojkarji Panvite prišli do prve zaključne žoge. Le-to so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana uspešno ubranili in preobrnili izid v svojo korist. Maratonski uvodni niz se je tako končal z rezultatom 26:28 v korist večkratnih slovenskih prvakov.

Tudi v drugem nizu sta ekipi nadaljevali z borbeno predstavo ter prikazali všečno odbojko. Po asu Alena Šketa so se gostujoči odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana oddaljili na tri točke (6:9), kar je na strani Panvite sprožilo reakcijo z vzetim minutnim odmorom. Tokrat minuta odmora domačim odbojkarjem ni pomagala, saj so Ljubljančani z močnimi začetnimi udarci pobegnili na pet točk razlike (11:16). Odbojkarji Panvite Pomgrad so ponovno strnili vrste in začeli kopiti prednost oranžnih zmajev ter se jim nevarno približevati (22:23). Minuta odmora trenerja gostujoče ekipe Mladena Kašića je ljubljanski ekipi koristila, saj so osvojili vse preostale točke in tako tudi drugi niz (22:25).

V tretjem nizu smo bolj ali manj spremljali prevlado gostujoče ekipe ACH Volleyja Ljubljana, saj so si oranžni zmaji že od samega začetka priigrali zajetno prednost (6:12). Tokrat niso dovolili domači zasedbi Panvite, da bi se uspešno vrnila v igro, temveč so prednost skozi niz le še večali in ga osvojili na 16. točki (16:25).

ACH Volley Ljubljana je tako upravičil vlogo favorita in v sezono vstopil z zmago.