ACH Volley Ljubljana v Tivoliju po evropski polfinale

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 9. 2., ob 18. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka povratna tekma 1/4- finala pokala CEV Challenge, na kateri se bodo še drugič v tednu dni pomerili s portugalskim predstavnikom A.J. Fonte Bastardo z Azorov in napadali uvrstitev v polfinale.

Oranžni zmaji so prejšnji teden na prvi četrtfinalni tekmi po zaostanku z 2:1 v nizih uprizorili preobrat in se na koncu veselili težko prigarane zmage z rezultatom 3:2, kar jih postavlja v ugoden položaj pred jutrišnjim obračunom v Tivoliju.

V vmesnem obdobju sta obe ekipi nadaljevali z nizom zmag v domačem prvenstvu. ACH Volley Ljubljana je na tekmi 15. kroga s 3:1 premagal ekipo Hiše na kolesih Triglav, medtem ko so odbojkarji Fonte Bastarda zabeležili dve novi prvenstveni zmagi proti ekipama Sportinga ter Castelo Maie, obakrat z rezultatom 3:1.

Stanje v ekipi Ljubljančanov je brez večjih posebnosti, saj so trenerju Kašiću na voljo vsi igralci. Obe ekipi bosta pred jutrišnjim večernim spektaklom opravili še dopoldanski trening.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorila trener Mladen Kašić in podajalec Vuk Todorović.

Mladen Kašić: »Portugalci so na prvi tekmi pokazali, da gre za izjemno kakovostno ekipo, ki je lahko zelo nevarna. Mi se moramo osredotočiti predvsem nase in pokazati pravi obraz na igrišču brez črnih minut v igri. Verjamem v jutrišnji uspeh in napredovanje v polfinale.«

Vuk Todorović: »Na Portugalskem nam še zdaleč ni bilo lahko, saj je ekipa Bastarda pokazala svojo kakovost in dokazala, da so zelo neugodna ekipa. Za nas je najpomembneje, da smo uspeli iztržiti ugoden izid pred jutrišnjo povratno tekmo. Časa za počitek ni bilo veliko, saj je spored tekem izjemno naporen. Vmes smo imeli še tekmo s Kranjem, na kateri smo malce odpočili nosilce igre. Pomembno je, da tako kot na vsaki tekmi do sedaj, tudi jutri damo svoj maksimum in smo motivirani ter željni novega uspeha.«